Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN NAKON SMJENE

Vlada imenovala novog glavnog ravnatelja policije

Vlaho Orepić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
06.04.2016.
u 13:12

Dosadašnji voditelj Službe općeg kriminaliteta Zvonimir Petrović obavljat će poslove voditelja Službe organiziranog kriminaliteta u PU zagrebačkoj umjesto Željka Dolačkog, u čiji je ured u noći na nedjelju provaljeno i iz sefa ukradeno 280.000 eura i dva kilograma zlata.

Od jučer upražnjena mjesta čelnih ljudi u Ministarstvu unutarnjih poslova i Policijskoj upravi zagrebačkoj danas su popunjena. Na prijedlog ministra Vlahe Orepića razriješen je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, a na njegovo je mjesto imenovan Zvonimir Vnučec koji je do sada bio zamjenik ravnatelja, a ranije je obnašao dužnost načelnika PU karlovačke.

Umjesto Gorana Burušića, načelnik PU zagrebačke je Željko Prša, dosadašnji voditelj Službe općeg kriminaliteta u Upravi kriminalističke policije, Ravnateljstva policije.

Mjesto načelnika Sektora kriminalističke policije u PU zagrebačkoj, na kojem je do sada bio Danijel Žugel, preuzima Antun Čavčić. Na ovo radno mjesto dolazi s mjesta policijskog službenika u Službi gospodarskog kriminaliteta u PU zagrebačkoj.

Dosadašnji voditelj Službe općeg kriminaliteta Zvonimir Petrović obavljat će poslove voditelja Službe organiziranog kriminaliteta u PU zagrebačkoj umjesto Željka Dolačkog, u čiji je ured u noći na nedjelju provaljeno i iz sefa ukradeno 280.000 eura i dva kilograma zlata.

Damir Juras novi je voditelj Službe za unutarnju kontrolu u kojoj je čelni čovjek do sada bio Stjepan Jurenec. Juras je do sada bio voditelj Odjela prvostupanjskog disciplinskog suda Split.

>> Krađa u MUP-u: Dominić, Burušić, Žugel i Jurenec odstupili, Dolački udaljen

Ključne riječi

Komentara 41

KR
kruti
13:01 06.04.2016.

drug orepić je stručan za ministra unutarnjih poslova kao i ja za nuklearnu fiziku

GU
General_U
13:02 06.04.2016.

kozmetiičke promjene ništa drugo zbog ovoga i ministar mora ponuditi ostavku u mupu je teški kriminal.

Avatar Mihael1
Mihael1
13:15 06.04.2016.

Smjene si morao napraviti odmah a ne čekati da se dogodi nešto ovako. Ipak mislim da si i ti trebao otići. Nisi dorastao zadatku ministra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije