'UNIŠTIT ĆE IH'

24sata objavili: Filipoviću i Lovrinčeviću tajni izvor dojavio da će PPD dobiti kaznu

Zagreb: Davor Filipović, sada već bivši ministar gospodarstva, obratio se javnosti
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
13.12.2023.
u 16:09

24sata tako su prenijeli i dio elektroničke komunikacije u kojoj je vanjski izvor obavijestio Filipovića i Lovrinčevića o velikoj kazni PPD-u i prije službene objave

Bivši ministar gospodarstva Davor Filipović i njegov savjetnik Jurica Lovrinčević nisu smijenjeni samo zbog afere s uzimanjem novaca iz marketinških kampanja, objavila su to 24sata, dan nakon što su obojica smijenjeni sa svojih funkcija u ministarstvu gospodarstva. Kako se doznaje, svemu je posrijedi i situacija s PPD-om i kaznom koju je tvrtka dobila od mađarskog regulatora.

24sata tako su prenijeli i dio elektroničke komunikacije u kojoj je vanjski izvor obavijestio Filipovića i Lovrinčevića o velikoj kazni i prije službene objave, i to jer su ''dokazano manipulirali prekograničnim kapacitetima'' na granici Mađarske i Austrije u siječnju 2022.

- Po mom privatnom mišljenju, kazna će uništiti PPD. Hvala - piše sugovornik na engleskom jeziku. Inače, ta kazna stigla je Pavlu Vujnovcu u lipnju ove godine, a navodi se kako je to bio jedan od poteza kako bi se PPD uništio na mađarskom tržištu. 

Osim toga, valja u kontekst spomenuti i to da je tri mjeseca prije kazne PPD zakupio trenutačne kapacitete za LNG Terminal na Krku od 2027. do 2037. godine i time izbacio Mađare. 

POVEZANI ČLANCI:

Filipović i Lovrinčević su, podsjetimo, otišli nakon što je tjednik Nacional otkrio aferu izvlačenja novaca u sklopu kampanje, odnosno kada je objavljeno da je Lovrinčević navodno tražio dio novca od Mreže TV namijenjenog za oglašavanje. Večernji list objavio je dio korespondencije koja ide od Lovrinčevića do Mostovaca. Povjerljive informacije iz Ministarstva dolazile su do Mosta, odnosno Nikole Grmoje. Lovrinčević je Mostovce koristio zbog svog privatnog sukoba s Pavlom Vujnovcem i Marijem Radićem iz Domovinskog pokreta oko suvlasništva u Pevexu, a dijelom i zbog sukoba Davora Filipovića s Franom Barbarićem oko HEP-a.

>> VIDEO Mario Radić: Državnim novcem plaćena je kampanja Mosta i HDZ-a. Od toga ne mogu pobjeći

Komentara 30

Avatar Retardo
Retardo
16:15 13.12.2023.

Ok, dakle Most radi za Mol. Ništa novo, to znamo odavno, sve što rade je da napadaju Molovu konkurenciju, a nikada Mol.

Avatar nisam_robot
nisam_robot
16:50 13.12.2023.

Znači zatvara se krug, Lovrinčević je i mađarski igrač. Za Mosta se već šuškalo isto. Sada se spajaju krajevi niti.

EJ
ejStef
18:10 13.12.2023.

OK, iz ovog članka, kako je maliciozno pisan, ispada da je Filipović isto tražio dio od reklamiranja, a otvoreno se staje na stranu Mađara u slučaju plinskog biznisa... Sad, da li je Most mađarski igrač, možda i je, vjerojatno ne namjerno, nego toliko slijepo slijede svoje uske interese, da ih nije briga za širu sliku... No to je u tim krugovima normalno, pogledajte gdje je osobna osveta dovela Lovrinčevića. Kako je radio, tako su smjestili i njemu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije