NAJSIGURNIJI GRAD NA SVIJETU

FOTO Atmosfera u Dubrovniku uoči summita: Oduševljeni jedino učenici, svi ostali pitaju se isto

Dubrovnik: Jake mjere osiguranja tijekom Summita potpore Ukrajini
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/13
08.10.2024.
u 21:41

Gradska uprava najavljuje besplatan javni prijevoz te također poziva da se ne koriste osobni automobili.

Večer uoči summita Ukrajina - Balkan koji će se sutra održati u Dubrovniku mjere sigurnosti su neviđene. Policija je gotovo na svakom koraku. Grad nadlijeću helikopteri, a brojne ulice već večeras su zatvorene te je promet otežan posebice oko centra i luksuznog hotela u kojem će sutra biti čelnici zemalja Jugoistočne Europe od Slovenije do Turske, preko BiH, Grčke, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Albanije, Kosova i Srbije. Naravno i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski te hrvatski premijer Andrej Plenković.

Sva sila lidera koji stižu nisu oduševila Dubrovčane, ali niti turiste koji priznaju da su čuli za summit pa nisu sigurni kako će se sutra kretati po gradu, a pogotovo oni koji trebaju u zračnu luku jer će zbog dolaska delegacija između Cavtata i Dubrovnika biti obustava prometa.  "Sutra od 6 do ponoći najbolje vam je pješke" kazali su nam svi lokalci koje smo sreli. Učenici se ne bune previše jer im je otkazana nastava, ali zato muku muče stariji koji trebaju doći do posla. Gradska uprava najavljuje besplatan javni prijevoz te također poziva da se ne koriste osobni automobili.

Razljutilo je to i gradsku vijećnicu iz Srđ je Grad. Petra Marčinko na svom se Facebook profilu oštro se osvrnula na odabir našega grada za mjesto održavanja ovog summita.

FOTO Dubrovnik se priprema za važan summit: Počele su se uvoditi mjere osiguranja

Dubrovnik: Jake mjere osiguranja tijekom Summita potpore Ukrajini
1/6

- Ima li kraja ovome klaustrofobičnom stanju više? Kako ikome padne na pamet u Dubrovniku s ovoliko malo nerazgranatih prometnica i još uvijek milijun turista organizirati ovako visokorizični summit? Da se razumijemo, ovo nije tema podrške ili ne Ukrajini, ovo je tema podrške zdravoj pameti i osnovama međunarodne sigurnosti. Ukratko, stojte doma. Mi na Pločama ćemo se čuti s ostatkom grada preko telefona i razglednica. Dok nas snajperisti vjerojatno budu opet gledali preko nišana. Za ispalit.  Edit: iz članka koji donosi priopćenje policije, na istom portalu: “Zbog očekivanih gužvi u prometu ovim putem želimo zamoliti građane da u srijedu 9. listopada ne koriste svoja vozila, osim ako im to nije neophodno. ” Možete koristiti tuđa – napisala je na svom Facebook profilu Marčinko, a prenosi DU List. Dodajmo kako će Dubrovnik sutra vjerojatno biti najsigurniji grad u Europi. Nadziru ga stotine policajaca, specijalaca i tajnih službi s mora, kopna i iz zraka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije