Postoji dobar razlog

FOTO E, ovo se zove gužva u prometu: Borbeni mlažnjak sletio na autocestu

Swiss fighter jets take off and land on the A1 highway
Foto: Christiane Oelrich/DPA
1/3
06.06.2024.
u 15:08

Borbeni avioni smješteni su na samo tri aerodroma; u Payerneu, Meiringenu i Emmenu, što ih čini ranjivima za neprijateljeve dalekometne oružane sustave

Borbeni zrakoplovi švicarskih oružanih snaga F/A-18 Hornet sletjeli su na dionicu autoceste u zapadnom dijelu države u srijedu. 5. lipnja. Radi se o testu sposobnosti borbenih zrakoplova da djeluju s improviziranih lokacija u slučaju nužde. Uvježbavanje ovakvih scenarija posljedica je pojačane zabrinutosti za nacionalnu sigurnost u Europi, prenio je Reuters.

Borbeni avioni smješteni su na samo tri aerodroma; u Payerneu, Meiringenu i Emmenu, što ih čini ranjivima za neprijateljeve dalekometne oružane sustave, stoga je testiranje bilo nužno, priopćila je švicarska vlada.

Slijetanje mlažnjaka američke proizvodnje, dizajniranog za upotrebu na nosačima zrakoplova emitirano je uživo. "Prošlo je jako dobro", rekao je Alain von Bueren, prvi pilot koji je sletio na ruralnom dijelu autoceste A1 između gradova Avenches i Payerne na francuskom govornom području.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Svjetski čelnici okupljaju se u Francuskoj: Pogledajte tko je sve stigao
Swiss fighter jets take off and land on the A1 highway
1/32

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije