MILANOVIĆ GA JE ODLIKOVAO

Daniel Markić u suzama zahvalio dvojici generala: 'Dug koji osjećam oprema njima se ne da mjeriti'

Zagreb: Predsjednik Milanović odlikovao Danijela Markića, v.d. ravnatelja SOA-e
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/17
27.08.2024.
u 16:39

Vršitelj dužnosti ravnatelja SOA-e Daniel Markić kazao je da je dodijeljeno odlikovanje za njego veliko iznenađenje te se zahvalio predsjedniku Milanoviću na suradnji

Predsjednik Republike Zoran Milanović u utorak je odlikovao vršitelja dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Daniela Markića Redom kneza Branimira za osobite zasluge u promicanju međunarodnog položaja i ugleda Hrvatske na području sigurnosno-obavještajnog rada. "Afirmirali ste službu međunarodno, to je ugledna organizacija koja nas drži tamo gdje svi zovemo da pripadamo, uz sve nedostatke i pomutnje koje se događaju na zapadu, to je naš prostor, to je naše mjesto", rekao je Milanović u prigodnom obraćanju.

Daniel Markić u Hrvatsku se vratio 1991. godine iz Francuske, kada se pridružio specijalnim postrojbama Glavnog stožera Hrvatske vojske, a zadnjih osam godina proveo je na čelu Sigurnosno-obavještajne agencije. "Branili ste agenciju od onih prirodnih impulsa politike da joj se nametne, i to na jedan inteligentan i elegantan način. Stranačke politike bilo koje provenijencije u službi na višim položajima, kamoli na nižim, nije bilo i za to zasluge prije svega snosite vi", kazao je predsjednik države. Uz to, poželio mu je sreću na novom radnom mjestu, jer će od sjedećeg mjeseca Markić biti šef Obavještajno-analitičkog centra Europske unije.

"Na to ste mjesto odabrani kvalitetom jer da je politika u pitanju vi ne biste bili izabrani, bio bi netko drugi iz neke treće zemlje, malo veće i malo zapadnije od Hrvatske. Dakle, imate kvalitete koje su prevagnule, što je rijedak slučaj", istaknuo je Milanović.

Zagreb: Predsjednik Milanović odlikovao Danijela Markića, v.d. ravnatelja SOA-e
1/17

Vršitelj dužnosti ravnatelja SOA-e kazao je da je dodijeljeno odlikovanje za njega veliko iznenađenje te se zahvalio predsjedniku Milanoviću na suradnji. Osim njemu, zahvalio se i bivšoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i bivšem premijeru Tihomiru Oreškoviću te aktualnom premijeru Andreju Plenkoviću. "Svi vi imate jednu zajedničku karakteristiku. Željeli ste profesionalnu, efikasnu službu, koja će biti u službi građana i države, jednu depolitiziranu službu. To ste imali i to ćete imati i u budućnosti", naglasio je Markić. U svom je govoru posebno emotivno istaknuo generale Antu Rosu i Antu Gotovinu. Njima se, kako navodi N1, u suzama zahvalio te kazao kako “bez njih ne bi bio tu niti bio čovjek koji sam danas.”

“Dug koji osjećam oprema njima se ne da mjeriti. Za kraj bi mogao izdvojiti svih tisuću zaposlenika. Jer kada vodite vrhunski sustav lako vas netko i prepozna”, zaključio je.

Komentara 1

MO
MOSAD
18:04 27.08.2024.

Čim politika odlikuje šefa obavjestajne sluzbe triba ga odma smjeniti ,i onoga tko ga je odlikaova ,jer je služija isključivo za njegove interese.Zamislimo da Trump odlikuje šefa Cie,ili Merkel glavnog njemačkog obavjestajca.ZM na sce nacine zeli hr vezati za srbiju.Nazalost ide mu i te kako dobro.Ali ne zadugo.Rijeke pravde dolaze!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije