Pristupne ceste Pelješkom mostu

FOTO Most Ston gradi se punom parom, završena montaža trećeg segmenta

Most Ston
Foto: Hrvatske ceste
1/8
15.02.2022.
u 12:31

Izgradnja mosta Ston jedan je od najzahtjevnijih objekata u projektu Cestovnog povezivanja južne Dalmacije jer povezuje dva tunela

Na gradilište mosta Ston, koji je na trasi pristupnih cesta Pelješkom mostu, 11. veljače  iz brodogradilišta u Splitu pristigla je druga isporuka segmenata čelične rasponske konstrukcije. Time su na gradilištu četiri od ukupno šest segmenata mosta koji je dug 485 metara.

Ranije su podignuta i montirana prva dva segmenta. Danas je završena montaža trećeg segmenta, koji je ujedno prvi od dva novopristigla segmenta na gradilište.

U Hrvatskim cestama kažu da su navedena dva nova segmenta koja su pristigla drugom isporukom, duga su 83 metra, a postavljaju se sa strane tunela Supava. Preostala je još jedna isporuka s posljednja dva segmenta. Svi radovi na montaži i okrupnjavanju (zavarivanju) planiraju se završiti do kraja ožujka.

Nakon toga slijedi betoniranje kolničke ploče, što je ujedno i najdulji dio aktivnosti na mostu. Izgradnja mosta Ston jedan je od najzahtjevnijih objekata u projektu cestovnog povezivanja južne Dalmacije jer povezuje dva tunela. 

Video: Transport i montaža čelične konstrukcije mosta Ston

Ključne riječi

Komentara 12

DJ
DjD
13:21 15.02.2022.

Nek se gradi, neka pati koga smeta.

ŠO
šolman
14:14 15.02.2022.

Država ne gradi tvornice, nismo u komunizmu. Država stvara preduvjete za ulaganja, a jedan od glavnih uvjeta za pokretanje poslova jest infrastruktura.

IL
ilustrator
13:04 15.02.2022.

teško je ne ponositi se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije