AUTORSKO DJELO

FOTO Ovo je pješačka staza u centru Siska. Baš po sredini su postavljeni stupovi

Sisak: Stupove javne rasvjete postavili nasred pješačke staze
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/14
02.02.2023.
u 16:00

Ti stupovi su već godinama dio uređenja parka i predstavljaju autorsko djelo koje je zadržano tijekom svih radova.

Ovih dana osvanuo je neobičan prizor u Sisku, gdje su nasred popularnog šetališta postavljeni - stupovi. Naime, dosadašnju praksu da se javna rasvjeta postavlja pokraj staza u parkovima prekinuli su radnici koji su stupove javne rasvjete postavili nasred pješačke staze na Šetalištu Vladimira Nazora

Inače, Grad Sisak je u veljači ove godine objavio da su krenuli radovi na šetalištu u centru grada. Obnovit će se, najavili su, pješačke staze i stepenice, zelene površine i javna rasvjeta, a za najmlađe će biti postavljeno potpuno novo dječje igralište. Na Šetalištu se rade pješačke staze, obnavljaju se stepenice na ulazu iz Tomislavove ulice i priprema se instalacija javne rasvjete, nakon čega izvođače očekuju daljnji radovi na obnovi. Vrijednost obnove poznatog sisačkog parka, pišu iz Grada, prema ugovoru je 552,3 tisuće eura.

* Nove informacije *

U članku objavljenom na našem portalu iznijeli smo netočnu informaciju o postavljanju stupova javne rasvjete nasred pješačke staze na Šetalištu Vladimira Nazora u Sisku. Naime, tvrdili smo da su radnici prilikom nedavne obnove parka stupove javne rasvjete postavili na samu stazu, što se pokazalo netočnim.

Želimo ispraviti ovu grešku i obavijestiti naše čitatelje da stupovi javne rasvjete na spomenutoj lokaciji nisu postavljeni prilikom nedavnih radova. Ti stupovi su već godinama dio uređenja parka i predstavljaju autorsko djelo koje je zadržano tijekom svih radova. Grad Sisak je, naglašavaju nam, sada osigurao proširenje staze s obje strane stupova kako bi se omogućio nesmetan prolaz biciklistima, roditeljima s kolicima i osobama s invaliditetom. Ispričavamo se našim čitateljima i Gradu Sisku zbog nenamjernog širenja netočne informacije.

VEZANI ČLANCI:

FOTO/VIDEO Sanacija nakon poplave u Rasinji: Vodene bujice uzrokovale veliku štetu

Sisak: Stupove javne rasvjete postavili nasred pješačke staze
1/49
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije