Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILNE KIŠE

FOTO/VIDEO Palma de Mallorca potopljena nakon obilnih kiša: Zrakoplovi 'plivali' na pisti, ulice pod vodom

Heavy rains paralyse airport on Spanish island of Mallorca
Foto: CARMEN ESTABAN SANCHEZ/REUTERS
1/4
12.06.2024.
u 07:42

Na društvenim mrežama objavljene su snimke koje pokazuju razmjere kaosa

Ogromne količine kiše napravile su kaos na španjolskom otoku Mallorci gdje je došlo do otkazivanja letova jer su pista zračne luke i dio terminala poplavljeni. Velika oluja pogodila je veliki dio Baleara i područje Levantea. Tuča je padala na području Valencije i Alicantea, a u Murciji cestama i ulicama teku bujice u kojima 'plivaju' auti i kante za smeće.

Videosnimke posljedica nevremena brzo su se proširile društvenim mrežama, prikazujući kaotične prizore putnika koji su tražili zaklon od kiše koja je prodirala čak i kroz krov zračne luke. Voda se slijevala sa stropa trgovačkog kompleksa i curila kroz prozore, dok su djelatnici zračne luke pokušavali kontrolirati situaciju. Dio putnika ostao je zarobljen u avionima čekajući normalizaciju prometa.

- Zračna luka Palma de Mallorca privremeno je obustavila rad nakon udara jake oluje - objavila je Aena, operater zračne luke Palma de Mallorca. Jučer nakon 18 sati po lokalnom vremenu ponovno su pokrenuli letove.

>>> VIDEO Poplave u zračnoj luci nakon jake kiše zaustavile su letove na Mallorci

Obilna kiša pala je i na Ibizi, a meteorolozi predviđaju još više padalina danas s mogućnošću novih oborina u četvrtak. Građanima i turistima savjetuje se oprez i praćenje daljnjih meteoroloških izvještaja.

- Ostvarena su prva polijetanja i slijetanja, a letovi koji su preusmjereni trebali bi sletjeti u zračnu luku tijekom poslijepodneva. Nastavit ćemo raditi na normalizaciji rada - kazao je.

Na društvenim mrežama objavljene su snimke koje pokazuju razmjere kaosa. Na jednoj snimci vidi se jedan od radnika koji doslovce roni na pisti da vidi koliko je voda duboka. Na drugoj snimci vidi se kako voda curi kroz strop unutar zgrade gdje su duty free dućani.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije