Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MRMLJAO 'USTAŠE' I 'KOCKICE'

FOTO Priveden čovjek koji je namjerno autom gazio bicikliste: DORH traži istražni zatvor

Karlovac: Priveden osumnji?eni za napad na bicikliste
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/8
01.07.2024.
u 14:58

Utvrđeno je da je 44-godišnjak prilikom bijega u mjestu Brdo Utinjsko izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2,76 g/kg

Muškarac osumnjičen za napad i ozljeđivanje biciklista jučer u Vojniću priveden je na ispitivanje na Županijski sud u Karlovcu. Kako je jučer izvijestila Policijska uprava karlovačka, oko 14 sati policija je zaprimila dojavu da je došlo do namjernog naleta automobila na grupu biciklista na parkiralištu ugostiteljskog objekta na području općine Vojnić te da je jedna biciklistkinja ozlijeđena, dok se počinitelj osobnim automobilom udaljio s mjesta događaja. Ubrzo je pronađen i uhićen 44-godišnjak.

Policija je utvrdila da se muškarac vozilom austrijskih nacionalnih oznaka, na parkiralištu ugostiteljskog objekta, namjerno zaletio u parkirane bicikle koji su bili zaustavljeni zbog korištenja stanke sudionika biciklijade, uslijed čega je došlo do ozljeđivanja 46-godišnje biciklistkinje. Biciklistkinja je radi pružanja liječničke pomoći odmah prevezena u zdravstvenu ustanovu

"Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 222. Kaznenog zakona Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti u vezi kaznenog djela iz čl. 215. Kaznenog zakona Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom osumnjičeni muškarac će u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a kaznena prijava bit će podnesena nadležnom državnom odvjetništvu", jučer je navela policija. 

Karlovac: Priveden osumnji?eni za napad na bicikliste
1/8

Uz to, utvrđeno je da je 44-godišnjak prilikom bijega u mjestu Brdo Utinjsko izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2,76 g/kg gdje je zbog neprilagođene brzine izletio u zavoju i udario u električni stup te se lakše ozlijedio.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu danas se oglasilo o slučaju. Navelo je kako je 44-godišnjak ispitan te kako je predloženo određivanje istražnog zatvora. "Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja, podnijelo dežurnom sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Ovo državno odvjetništvo će u okviru svoje nadležnosti poduzeti tijekom daljnjeg postupka zakonom predviđene radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja", navelo je Općinsko državno odvjetništvo.

"Sjedeći za stolom na terasi slušao sam kako stalno gunđa nešto kao 'Hrvati, kockice, ustaše'. Kolega se digao i otišao naručiti nam sok, ovaj je sjeo u auto, ubacio u rikverc, počeo je galamiti i krenuo direktno na nas. Nakon toga je pobjegao. Njemu se na licu vidjelo da nas ide ubiti", ispričao je Jutarnjem listu jedan od svjedoka događaja.

Ključne riječi

Komentara 62

AN
AntePortas9
15:13 01.07.2024.

Zločin iz mržnje prema Hrvatima, njihovim simbolima. Ništa? Malo pijan, malo dobro ponasanje, malo koalicijskog partnera i guli krompir.

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
15:25 01.07.2024.

Očekujem sutra u 12 sati konferenciju za štampu na kojoj će Milorad plačnim glasom pričati o ugroženosti i ustašizaciji!

EJ
ejStef
15:36 01.07.2024.

To je to hrvatsko sudstvo. Zamislite da je bila nacionalno obrnuta situacija već bi sve udruge vrištale, na postojeću optužbu nakalemio bi se još zločin iz mržnje i zločin protiv žena. Čudno kako se niti jedna feministička udruga nije javila, kako se niti jedna udruga za ljudska prava nije javila i sl. A da ne pričamo kako bi Pupovac bio prvi u medijima, kako bi Srbija slala prosvjednu notu, kako bi SPC održao misu za nastradalu, a kako bi razni kulturnjaci, mediji i oporba u saboru vrištali Ustase, Ustase... Dvostruka mjerila na djelu, vidimo to skoro svaki dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije