Pogoršanje

VIDEO Strašno nevrijeme putuje prema Hrvatskoj: Bled se zabijelio od leda

Rain Alarm
27.06.2023.
u 14:35

Na radarskim slikama vidi se da nam nevrijeme stiže iz Slovenije. U okolici Bleda pala je tuča. Padali su komadi leda u promjera 3 centimetara, kažu lokalci.

Meteorolozi su za danas najavili promjenu vremena. U većini Hrvatske tijekom prijepodneva doći će do postupnog porasta naoblake, a kiše i grmljavine ponegdje će biti već sredinom dana, osobito poslijepodne i navečer, objavio je Državni hidrometeorološki zavod vremensku prognozu uz napomenu da mjestimice može biti izraženijih pljuskova. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano.

Na radarskim slikama vidi se da nam nevrijeme stiže iz Slovenije. U okolici Bleda pala je tuča. Padali su komadi leda u promjera 3 centimetara, kažu lokalci.

 

"Hladna fronta ovog utorka će biti sredinom dana biti nad Alpama te će navečer nevrijeme zahvatiti i naše krajeve, kada će glavnina kiše stići u Slavoniju i Baranju. Pritom su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom. No, oblaci će se polako nakupljati već tijekom prijepodneva, a popodne je moguć samo poneki pljusak. Zapuhat će i umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, prolazno s jakim udarima", javio je DHMZ.

Tako je za unutrašnjost ovog utorka izdano žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena, dok je na području Velebitskog kanala na snazi narančasti Meteoalarm zbog jake bure koja bi mogla puhati do 95 km/h. 

 

Komentara 2

Avatar krcedolac
krcedolac
10:07 28.06.2023.

Strašno....Noa opet gradi arku.

FO
forfun
18:49 27.06.2023.

Kak tuča u Bledu a Slovenci imaju protugradnu obranu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije