GOVOR MRŽNJE

FOTO U Zagrebu osvanuli gnjusni grafiti. Jedan od njih je ispred Centra na čijem je čelu kandidatkinja za šeficu SDP-a

Foto: Marko Lukunic/Neva Zganec/PIXSELL
1/13
13.09.2024.
u 11:27

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, potvrdila nam je zagrebačka policija. Grafit 'Ubij ženu' ispred zgrade URIHO je uklonjen, a onaj na Trgu još čeka uklanjanje

Dva gnjusna grafita osvanula su tijekom jutra na dvije lokacije u Zagrebu. Poprilično šokantan natpis, ''Ubij ženu'', mogli su vidjeti svi prolaznici na Trgu bana Josipa Jelačića, kao i u Držićevoj ulici. Posebno znakovita je činjenica što je jedan od natpisa osvanuo na ogradi zgrade Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO), ustanove na čijem je čelu kandidatkinja za šeficu SDP-a Sanja Major

Taj grafit, napisan bijelom bojom i velikim tiskanim slovima kako bi se jasno vidio sadržaj ove poruke, već je skinut, napomenuli su nam iz zagrebačke policije. Onaj drugi, sličnog rukopisa i iste boje, trebala bi ukloniti tvrtka Anić Holding na čijem je izlogu grafit i isplivao, a policija sada radi na tome da se počinitelj i otkrije.

- Kriminalističko istraživanje je u tijeku - naveli su nam kratko u odgovoru, dodajući kako im nije stigla dojava da je grafita bilo na više lokacija. Uz to, javili smo se i URIHO i Anić Holdingu, a njihov komentar ćemo objaviti kada stigne. 

Ovaj incident inače dolazi samo dan prije unutarstranačkih izbora u SDP-u na kojima se Major postavila kao žustar protukandidat. Major je i u sučeljavanju kandidata na Večernji TV-u bila bez dlake na jeziku kada je poručila kako se SDP programski nimalo ne razlikuje od HDZ-a, a velikog partnera vidi u Možemo. 

''To je potpuno neprihvatljivo i takve poruke mi u SDP-u osuđujemo. U vrijeme kada je femicid u porastu, a pravo sudstvo pokazuje kako mrzi žene, ovakve poruke samo dodatno truju atmosferu u društvu, treba ih vrlo jasno osuditi i nadam se da će nadležna tijela što prije pronaći počinitelje. Ovakvo ponašanje i postupanje i poruke nisu dobre za društvo'', poručio je Peđa Grbin ovog petka.

POVEZANI ČLANCI:

- Imamo nekoliko ključnih problema. Najprije, po čemu je to Milanović naš predsjednik? Koje su to vrijednosti koje dijelimo s predsjednikom Milanovićem? Činjenica je i da Milanović oponira HDZ-u, ali s desna, a ne s lijeva. Treća stvar, ja vidim nekoga tko bi mogao i obnašati na pravi, ispravan način dužnost predsjednika. Kolegica Biljana Borzan bila bi zaista izvrsna kandidatkinja za predsjednicu - poručila je. 

>> VEČERNJI TV Sučeljavanje SDP-ovih kandidata za predsjednika stranke: 'Moramo prestati koketirati s filoustašama i maknuti ZDS'

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Korto Malteze
Korto Malteze
11:49 13.09.2024.

Taj lik, Goran Pavić Sefo, mjesec dana prije ruske invazije na Ukrajinu 2022., ispred srpske pravoslavne crkve na Cvjetnom trgu napisao je "Ne dirajte Rusiju". Vidimo tko stoji iza ovakvog unošenja razdora i izazivanja tenzija u HR.

VA
VanjaPlank
11:47 13.09.2024.

Nebi se čudio da su si to Sdp_ovci sami napisali samo kako bi dobili medijsku pažnju... jer eto opet neki zli hrvati plaše okolo svijet a eto mi smo jako pošteni i wouk.

BH
Bhorna
11:46 13.09.2024.

A gdje su vam video nadzori ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije