Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA UPALA U KUĆU

FOTO Ulovljen mladić (22) iz Ivanca: Preko interneta na ime majke mjesecima naručivao drogu, steroide...

Foto: Pu varaždinska
1/5
20.05.2024.
u 11:24

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 22-godišnjak unazad nekoliko mjeseci putem interneta na kućnu adresu, na ime i prezime svoje 48-godišnje majke, naručivao različite vrste droga i anaboličkih steroida

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske pretražili su dom i druge prostorije kojima se koristi 55-godišnjak, 22-godišnjak i 48-godišnjakinja s prebivalištem na području Ivanca. Prilikom pretrage pronađeno je 89 grama bijele praškaste materije nalik na drogu amfetamin, 277 komada tableta anaboličkih steroida, četiri staklene bočice anaboličkih steroida, 100 komada tableta nalik na drogu ecstasy, dvije automatske puške, 2653 komada streljiva raznog kalibra, 16 spremnika za automatsku pušku, više komada različitih dijelova oružja te novčani iznos od 1280 eura u raznim apoenima.

Također je prilikom pretrage, unutar nezaključanog ormara namijenjenog za sigurno čuvanje oružja i streljiva u vlasništvu 55-godišnjaka pronađen pištolj s pripadajućim spremnikom u kojem se nalazilo osam komada streljiva te je u istom ormaru pronađeno i 264 komada streljiva različitog kalibra, a koje je neovlašteno posjedovao bez prijavljivanja nadležnom tijelu u zakonskom roku.

1/5

- Tijekom nastavka kriminalističkog istraživanja u subotu, 18. svibnja 2024. godine, u prostorijama PU varaždinske, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga pismovne pošiljke adresirane na ime 48-godišnjakinje, kojom prilikom je od iste oduzeto ukupno 106 komada tableta droge ecstasy - ističu u PU varaždinskoj. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 22-godišnjak unazad nekoliko mjeseci putem interneta na kućnu adresu, na ime i prezime svoje 48-godišnje majke, naručivao različite vrste droga i anaboličkih steroida namijenjenih daljnjoj prodaji na ilegalnom tržištu, čime je 22-godišnjak počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U policiji kažu da je 22-godišnjak uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske. Ispitan je na Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, a potom je pušten na slobodu. Policija je protiv 55-godišnjaka podnijela i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Nastavlja se kriminalističko istraživanje oko utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz nedozvoljenu nabavu i posjedovanje automatskog oružja te veće količine streljiva.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije