AMERIČKO OKLOPNO VOZILO

FOTO/VIDEO Pogledajte ih u akciji: Uspješna testiranja borbenih vozila Bradley

Testiranje Bradleya
Foto: MORH/ G. Resovac
1/9
10.10.2024.
u 14:55

Na tenkovskom strelištu na Gašincima, gdje je testiranja pratila ekipa Hrvatskog vojnika, stručnjaci iz američkih tvrtki uključenih u ovaj projekt provodili su gađanja bojnim streljivom.

Ministarstvo obrane objavilo je snimku testiranja Bradleya na tvorničkom poligonu “Kindrovo” tvrtke Đuro Đaković kod Slavonskog Broda te na vojnom poligonu “Gašinci” kod Đakova. Podsjećaju da vojska očekuje dolazak prvih osam borbenih vozila. Testiranjima se provjeravaju različiti podsustavi vozila, od testiranja vožnje u što težim uvjetima do testiranja oružnih sustava noću i danju. Na tenkovskom strelištu na Gašincima, gdje je testiranja pratila ekipa Hrvatskog vojnika, stručnjaci iz američkih tvrtki uključenih u ovaj projekt provodili su gađanja bojnim streljivom.

- Podsjetimo, prvih 44 od ukupno 89 Bradley vozila koja su stigla u Hrvatsku, nalaze se u tvrtki Đuro Đaković na remontu. Cilj je remonta da sva Bradley vozila budu kompletirana i dovedena u operativno ispravno stanje do 2026. godine. Od tog broja, njih 62 bit će dovedeno u operativno stanje te raspoređeno u postrojbe Hrvatske vojske, dodatnih pet vozila pripremit će se za potrebe obuke, a ostatak će služiti kao izvor pričuvnih dijelova.

VEZANI ČLANCI

Do kraja godine planirana je isporuka osam vozila u Oružane snage RH, a u idućoj 2025. trebao bi biti isporučen najveći broj predviđenih do ukupnog broja od 62 vozila. Bojna Sokolovi Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske sa svim Bradleyjima trebala bi biti opremljena do kraja 2026. godine.

Opremanjem Hrvatske vojske Bradley vozilima povećavaju se postojeće sposobnosti Hrvatske kopnene vojske te se omogućava ispunjavanje traženih NATO-ovih Ciljeva sposobnosti. Ukupna vrijednost projekta opremanja iznosi 196,4 milijuna dolara (bez PDV-a) - stoji u priopćenju MORH-a.

Testiranje Bradleya
1/8

Komentara 6

Avatar fidelio
fidelio
15:51 10.10.2024.

Metal je jeftin, posade su na cijeni...

Avatar superhik74
superhik74
16:51 10.10.2024.

Puno su bolje "testirani" u Ukrajini, na stotine su ostale na bojistu s rupama od projektila.

Avatar ZLO
ZLO
15:31 10.10.2024.

Vidia sam ih u ukraini. Lipo gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije