Francuska policija razrušila imigrantsko naselje u Calaisu

francuska, imigranti, dzungla
AFP
22.09.2009.
u 12:58

Nakon što su policajci mirno ispratili imigrante u policijska vozila, u kamp su ušli buldožeri i počeli rušenje šatorskog naselja.

Francuska policija u utorak je ujutro ušla u imigrantski kamp zvan Džungla, odnosno improvizirani logor blizu luke Calais. Zadržano je 278 imigranata, a policijskim snagama usprotivili su se borci za ljudska prava, koji su formirali ljudski lanac.



Policijski dužnosnik Pierre de Bousquet de Florian rekao je kako je privedeno 146 muškaraca i 132 maloljetnika, a među privedenima nema nijedne žene. Maloljetnici su prebačeni u posebne centre, dok su odrasli zadržani u pritvoru te će im biti ponuđena mogućnost traženja azila ili pomoć pri povratku u domovinu.



Nakon što su policajci mirno ispratili imigrante u policijska vozila, u kamp su ušli buldožeri i počeli rušenje šatorskog naselja. Policija kaže kako se pretpostavlja da je oko 1000 imigranata napustilo kamp prije ove akcije.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Sidewinder
Sidewinder
09:39 23.09.2009.

JankoPrekobrda: Bravo, super napisano!

PU
pulari
13:43 22.09.2009.

Kakva ljudska prava,da se u svjetu vodi racuna o ljudskim pravima bilo bi puno manje imigranata.

FR
frka
17:14 22.09.2009.

pulari-fino si ti to izjavio. Medjutim, ako mozes objasni nam na koji nacin svijet moze vise voditi racuna. Nema pomoci koja je dostatna narodu u nedemokratskim rezimima. Na drugoj strani ako hoces otkloniti urzok bijede, nedemokracije i nasilja, onda se javi \"svekolika javnost\", koja grmi o pravima naroda na vlastiti put i predbacuje svijetu da je okupirao tamo neki slobodni raj Sudana ili Mugabea! Kao sto vidis, tesko je istovremeno biti i pravedan i pragmatican, jer takvi rezimi su vreca bez dna za bilo kakvu pomoc a ako zelis vrecu pokrpati onda si okupator.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije