'to je uspjeh vlade'

Franković: Svatko tko misli da u Dubrovniku nije trebao biti Vučić nema pojma o međunarodnoj politici

Ovo su ljudi koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
11.10.2024.
u 15:53

Franković, koji je i gradonačelnik Dubrovnika, pojašnjavao je kako  je Vučić trebao doći da bi se sam uvjerio kako izgleda grad kojeg su palili i rušili, a stanovnike ubijali i protjerivali

HDZ-ov Mato Franković u petak je u Saboru rekao da je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić trebao biti na samitu Ukrajina-jugoistočna Europa u Dubrovniku kako bi na njemu dao podršku Ukrajini, no 'mostovci' su uzvratili kako je tamo iznosio sramotne stavove o Domovinskom ratu.

"Svatko onaj tko misli da u Dubrovniku nije trebao biti Vučić taj nema veze ili pojma s međunarodnom politikom. Trebao je biti i to je uspjeh Vlade RH", ocijenio je Franković tijekom slobodnih govora u Hrvatskom saboru uime Kluba HDZ-a. Vučić je, kazao je, trebao biti u Dubrovniku da bi dao podršku Ukrajini, a ne Rusiji. Franković, koji je i gradonačelnik Dubrovnika, pojašnjavao je kako  je Vučić trebao doći da bi se sam uvjerio kako izgleda grad kojeg su palili i rušili, a stanovnike ubijali i protjerivali.

"Danas je Dubrovnik potpuno obnovljeni grad, siguran, uspješan, s međunarodnim ugledom. Na brdu Srđ se vijori hrvatski barjak... i to je pogled kojeg je Aleksandar Vučić vidio s terase hotela Excelsior", rekao je Franković i dodao kako je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović  prošetao Stradunom, za što Vučić nije imao hrabrosti. "Ovo je jedna velika pobjeda Hrvatske. Predsjednik hrvatske Vlade nije išao u Beograd podržati Rusiju, nego je predsjednik Srbije došao u Hrvatsku, u Dubrovnik, podržati Ukrajinu", istaknuo je Franković.

POVEZANI ČLANCI:

Referirao se i na prozivku oporbe zbog toga što hrvatski predsjednik Zoran Milanović nije pozvan na samit, odgovorivši im kako se 'u Dubrovniku podržavala Ukrajina, a ne Rusija'. "Zato Zoran Milanović nije trebao biti pozvan u Dubrovnik", rekao je. Frankovićev saborski govor izazvao je reakcije Mostovih zastupnika, Nikole Grmoje i Marina Miletića koji su poručili kako je Vučić u Dubrovniku iznio sramotne stavove o Domovinskom ratu. Grmoja je istaknuo da se Vučiću to nije smjelo dopustiti, ocijenivši to sramotom i za Frankovića kao gradonačelnika.

I Mostov Marin Miletić rekao je da je "Vučića, četnika" u Dubrovnik pozvao premijer Plenković, a on je s terase hotela Excelsior poslao poruke koje su strašne za hrvatski narod - da nije bilo agresije, da Srbija s tim nema veze itd.  Na to je Franković ponovio kako je Vučić pozvan kako bi dao podršku Ukrajini. "A zašto bi se mi bojali jednog malog četnika. Nismo ga se bojali 1991. Pokazali smo im zube i pokazali smo im gdje im je mjesto. Pokazujemo im danas, pokazujemo im svaki dan i neka dođe u Dubrovnik i neka gleda hrvatski barjak i neka gleda hrvatski narod jer je to želio prisvojit a nije uspio u tome", poručio je Franković.

>> VIDEO Grlić Radman u Dubrovniku: Da je tu Milanović, sve bi pokvario. Ima kontroverzne izjave

Komentara 6

SE
Serengeti
16:58 11.10.2024.

Plenković I HDZ će izdati i prodati cijelu hrvatsku samo da se umile svojim američkim gospodarima.

KR
Krolo
16:48 11.10.2024.

Ako je i od hadezeovca, previše je previše. Opet pišaju i vrše nuždu po hrvatskom puku.

MA
Majamaja7
17:29 11.10.2024.

Vučića pozivaju na sve bitne manifestacije jer je vodeći lider u regionu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije