Predali prijedlog

Oporba u Saboru pokrenula pitanje povjerenja ministru Miji Crnoji!

Mijo Crnoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
28.01.2016.
u 10:49

Prijedlog su potpisali predstavnici Klubova zastupnika SDP-a, HNS-a, Hrvatskih laburista, IDS-a, SDSS-a i HSU-a.

Oporbeni zastupnici u Saboru predsjedniku Sabora Željku Reineru dostavili su prijedlog pokretanja pitanja povjerenja ministru branitelja Miji Crnoji, objavio je HRT. 

Prijedlog su potpisali predstavnici Klubova zastupnika SDP-a, HNS-a, Hrvatskih laburista, IDS-a, SDSS-a i HSU-a.

 

OPORBA PODNIJELA PRIJEDLOG ZA POKRETANJE PITANJA POVJERENJA MINISTRU CRNOJI

Posted by Hrvatska uživo on 28. siječnja 2016

Zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh u emisiji Novi dan na televiziji N1 jutros je kazao da je prikupljeno otprilike šezdesetak potpisa saborskih zastupnika za izglasavanje povjerenja ministru branitelja Miji Crnoji

– Noćas je prikupljeno negdje šezdesetak potpisa i to iz niza stranaka, a ne samo koalicije Hrvatska raste nego i iz drugih stranaka – kazao je Beus Richembergh te dodao kako misli da će se predati zahtjev jer "trijumvirat Orešković-Petrov-Karamarko nije donio odluku".

Pretpostavlja da će zastupnici "iz SDP-a obavijestiti Sabor o službenoj proceduri i pokretanju postupka". – Osam dana je rok u kojem se vlada mora očitovati o tom zahtjevu, a nakon toga u roku 30 dana mora biti na sjednici Sabora. Vlada je grdno pogriješila što nije noćas donijela odluku jer će biti izložena ovoj priči pa i tko zna kakvim još detaljima koji isplivaju. Nisam siguran da joj je to pametno – kazao je Beus Richembergh.  

– Ja se ne sjećam da je bilo tko sastančio 10 sati oko bilo čega. Takvo sastančenje zaslužuje samo proračun. Ovdje se radi o političkoj odgovornosti osobe koja je javno lagala i varala državu i sama priznala da je učinila niz propusta. Ako je to tako zamršeno da se angažiraju vanjski pravnici, bojim se da će se model odlučivanja Karamarko-Petrov-Orešković pokazati krajnje nefunkcionalan – rekao je HNS-ovac. 

>>Mijo Crnoja podnosi ostavku, novi ministar stiže iz Tigrova?

>>Nije ni trebao postati ministar

Komentara 24

QQ
qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
10:47 28.01.2016.

Crnoja nije za ministra i treba odstupiti, ali dali si ti Gorane za zastupnika HR sabora i da te plaća hr narod s obzirom da si operu Nikola Šubić Zrinski proglašavao pro usta skom?

Avatar nekakav
nekakav
10:32 28.01.2016.

bit će onako kako vladajući odluče i točka.

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
11:45 28.01.2016.

ajde crnoja daj ostavku da se to skine sa dnevnog reda i preseli se u tu šupu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije