Grabar-Kitarović u SAD-u:

'Priznajemo svakome pravo na bolji život. No, moramo voditi računa o vlastitim građanima'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
27.09.2015.
u 16:35

- Pomoć ne treba samo onima koji su došli do granica Europske unije, nego i onima koji su ostali na području Mediteranskog bazena i Bliskog istoka - kazala je predsjednica.

- Milijuni ljudi čekaju na obalama Mediterana, u području sjeverne Afrike i Bliskoga istoka, kako bi prošli u Europu i Europsku uniju zbog boljeg života. Priznajemo svakome pravo na bolji život. Međutim, prije svega moramo voditi računa o svojim vlastitim građanima i našem iseljeništvu te o standardu - kazala je sinoć predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović HRT-u tijekom susreta sa pripadnicima hrvatske zajednice u New Yorku u hrvatskoj župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela.

- Ovdje u okviru Ujedinjenih naroda razgovaramo o uzrocima koji su natjerali ljude da napuste svoje domove i krenu put Europe za boljim životom. Pomoć ne treba samo onima koji su došli do granica Europske unije, nego i onima koji su ostali na području Mediteranskog bazena i Bliskog istoka - kazala je okupljenim Hrvatima predsjednica Grabar-Kitarović, izvijestili su iz njezina Ureda.

"Pomognite koliko možete"

Naglasila je da je potrebno zaustaviti sukobe i rat te da je za to potrebno osigurati pristup obrazovanju te iskorijeniti siromaštvo, radikalizam i ekstremizam koji vode ka terorizmu i ratu. Smatra da Hrvatska može u tim naporima imati puno važniju ulogu nego je imala do sada.

 

[ZAJEDNO SMO JAČI] KGK - "Jedna jedina Hrvatska, jedno biće koje se ogleda u tolikom talentu, od sporta do znanosti." Predsjednica je susrela pripadnike naše zajednice u hrvatskoj župi u New Yorku.

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on 27. rujan 2015

- Ja vjerujem u Hrvatsku blagostanja, jer za to imamo sve preduvjete, i zato pozivam posebno vas, našu iseljenu Hrvatsku koja je dio tog jednog hrvatskog bića, da pomognete koliko možete - kazala je predsjednica Hrvatima te naglasila da se zalaže za snažnu Hrvatsku koja će se brinuti o svakom čovjeku. Istaknula je kako moramo nadići prijepore po ideološkim crtama koji nas dijele i u duhu zajedništva graditi našu Domovinu. Naglasila je kako su mentalitet koji smo naslijedili iz prošlih sustava i loše upravljanje jedini razlozi koji stoje na putu Hrvatske da postane prosperitetna država, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Tijekom svog posjeta New Yorku predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović susrela se sa velikim brojem državnika, glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom kao i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Fotografiju s Merkel objavila je i na svojem Twitter profilu uz opis: "Kratak susret sa mojom dragom kolegicom".

 

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>Predsjednica s Ban Ki-moonom razgovarala o izbjegličkoj krizi

Komentara 41

DI
dinamojavolim1
15:28 27.09.2015.

kad ce netko dati podatak koliko nas kostaju dnevno izbjeglice?? nemam nista protiv da se pomaze ljudima ali kad treba pomoci nasim siromasnima i bolesnima onda uvijek nadju neku izliku da se nema novaca

Avatar guza guzic
guza guzic
15:26 27.09.2015.

Ona je nesto najbolje sto je Hrvatski narod ima trenutno,ona sto rekne stoi iza svoi rjeci,,,,sto se mediji srame reci da je srela Merkel da su razgovarali,,eto kolika je objektivna ova medijska HR,,a orla su velicali do neba orao tresnu,onii od sramote neznaju sto bi zalosno

Avatar majmunranko
majmunranko
15:22 27.09.2015.

Kod nas se vode računi samo o udbašima, jugoslovenčinama, komunjarama, Srbima i njihovoj djeci i unucima. U 4 godine je iz Hrvatske protjerano 92.000 radno aktivnih Hrvata, bez posla je ostalo njih 62.000, svaki deseti obrtnik je nestao, svaki treći poljoprivrednik je nestao, pad zaposlenosti je zabilježen u 18 od 21 županije, a četnićka-kukuriku vlada se nije udostojila navedeno čak ni priznati, niti priznati da bi tako nešto mogao biti problem, nego sadistički lažu da Hrvatska raste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije