Pod najezdom

Grad već potrošio sav novac za tretiranje

komarci
22.07.2010.
u 23:12

Ova je godina specifična zbog klimatskih neprilika. Palo je jako puno kiše i zbog poplava nastala su brojna nova legla komaraca, kaže gradonačelnik M. Duspara

Za uništavanje komaraca Slavonski Brod je već potrošio sav u proračunu predviđeni novac - 242.000 kuna. U Gradu kažu da bi za nalaženje novih svota za uništavanje komaraca trebalo provesti proračunski rebalans, objaviti javni natječaj, odabrati izvođača radova i poštivati rok za žalbe. – Ova je godina specifična zbog klimatskih neprilika. Palo je jako puno kiše i zbog poplava nastala su brojna nova legla komaraca. Da zlo bude veće, niti jedna općina koja graniči s Brodom uopće ne provodi mjere na uništavanju larvi i zaprašivanju komaraca na svojim područjima, a da o prekosavskoj Posavini ne govorim. Inače, zaprašivanje iz zraka uopće ne dolazi u obzir jer bi, kao prije nekoliko godina, zbog toga mogli stradati deseci pčelarskih košnica i time nastati veća šteta nego korist zbog uništenih komaraca. Zato bi bilo uputno da tvrtke koje za Grad rade na uništavanju komaraca o svom trošku doniraju poneki tretman i ublaže postojeće stanje – kaže gradonačelnik Mirko Duspara. Nikica Stevanović, direktor Arguisa, tvrtke koja godinama u Brodu uništava komarce, kaže da od donacije besplatnog tretmana nema ništa. – Grad kod planiranja novca za uništavanje komaraca škrtari, a mi bismo tu nesposobnost trebali prikrivati. Grad nam je iz ranijih godina čak ostao dužan za uredno obavljeni posao – kaže N. Stevanović.

Ključne riječi

Komentara 1

FE
FENIKS07
16:06 23.07.2010.

Za novinara je, očito, započela sezona kiselih krastavaca pa i dalje razvlači staru temu o komarcima, kojih, ako malo bolje provjeri-više nema niti kraj Save. Novinar ne mora biti veliki istraživač, a što očito nije ili ne smije, pa dada napiše prave tekstove o ljetnim sramotama grada Broda, kao naprimjer: - grad Brod je možda jedan od rijetkih gradova u državi koji nema bazen za kupanje- u ovim ljetnim vrućinama građani se mogu ohladiti isključivo izvan grada i to najbliže na 15 km udaljenosti u dječjem bazenu, ako ne žele ići na pravi bazen u Velikoj. Što je gradska uprava napravila za pomoć ljudima koji u ovoj vrućoj i recesijskoj godini neće vidjeti more - napravili su veliko ništa !! - gradske ulice su prljave, neuredne, a \"čistoća\" se održava malim i bučnim strojem koji je efikasan jedino u ranom buđenju građana, ali ne i za održavanje čistoće. Dovoljno se prošetati u većinu ulica izvan Korza pa se lako uvjeriti u ove tvrdnje- napr. na Trgu Pobjede još uvijek leži jesensko lišće. Grad Brod još uvijek nema efikasnog rješenja za održavanje gradskih ulica, staza i ostalog prostora. Ima li gradska uprava uopće viziju o modernom načinu održavanja čistoće grada, ako to nemaju oni koji su zaduženi za čistoću grada? - Remećenje noćnog mira i tišine radom nekih ugostiteljskih lokala za građane je upravo tijekom ljeta dostiglo neviđene razmjere drskosti, kada se i radnim danima pravi nepodnošljiva buka, kada se derneči uz cajke sve do sitnih sati iza ponoći ! U tome prednjači lokal u Mesićevoj 26- Klub nezavisne liste, i ako mi nije jasno što ljudi koji misle zastupati interese građana kao nezavisni kandidati imaju sa cajkama i narodnjačkim dernecima u centru grada. O takvim događanjima građani uzalud pomoć traže od policije, koja istina dolazi na intervencije, ali je očito bespomoćna jer nakon odlaska policije orgijanje postaje žešće, a gradske vlasti uopće ne kontroliraju rad lokala, njihovo radno vrijeme i dozvole za rad. Pozivam brodske novinare da se malo pozabave sa ovakvim temama i pomognu razvijanju svijesti kod odgovornih, kako bi ovaj grad postao mjesto boljeg življenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije