Grad Zagreb nije mogao utjecati na izbor kupca kina "Zagreb"

31.01.2007.
u 17:09

ZAGREB - Zagrebački Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada priopćio je danas da, nakon odluke o nekorištenju prava prvokupa kina "Zagreb", nije, niti je na bilo koji način mogao utjecati na ponašanje drugih osoba koje temeljem Zakona imaju pravo prvokupa, niti na izbor kupca tog kina.

Ističe se da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tijekom razgovora predstavnika Grada i SPC rekao da će Gradsko poglavarstvo imati u vidu iskazanu molbu SPC-a da ne koristi pravo prvokupa za kino "Zagreb" te postupiti u okviru svoje nadležnosti sukladno odredbama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Grad Zagreb primio je ponudu za korištenje prava prvokupa kina "Zagreb" od strane vlasnika Trgovačkog društva Kinematografi, a Poglavarstvo je krajem ožujka 2006. donijelo Zaključak o nekorištenju toga prava, podsjeća se u priopćenju.

Grad drži da je SPC izjednačena sa svim drugim pravnim i fizičkim osobama u postupku naknade za oduzetu imovinu, odnosno prava na povrat oduzete imovine i oblika naknada.

Priopćenje je izdano u povodu rasprava oko prijedloga uređenja bloka kod Cvjetnog trga te izjava dijela predstavnika SPC o ulozi Grada u kupnji kina "Zagreb" koje se nalazi u tom bloku.

Gradonačelnik Bandić ranije je uputio oštro pismo mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom i cijele Italije Jovanu, u kojem se žali na ponašanje zagrebačkog paroha Milenka Popovića, zbog prosvjeda protiv rušenja zgrade na Preradovićevu trgu i kina Zagreb.

Mitropolit Jovan je izjavio da se u cijelom slučaju narušava pravni poredak jer Srpska pravoslavna općina ima otvoren sudski postupak u vezi s kinom "Zagreb".

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije