BUKNULO U DRAVI INTERNATIONAL

Građani pozvani da zatvore prozore i ne izlaze: 'Požar nije ni približnih razmjera kao što je bio u listopadu'

Osijek: Ponovo gori Drava International
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/25
07.08.2024.
u 17:22

Dragan Vulin ocijenio je kako je današnji požar značajno drugačiji od onoga u listopadnu prošle godine, a olakotna okolnost za gašenje je i što nema vjetra

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka Dragan Vulin izjavio je u srijedu kako požar u Dravi International nije ni približnih razmjera onome od prošle godine te je izrazio uvjerenje da će tijekom dana biti stavljen pod kontrolu. Izvijestio je i kako je dojava zaprimljena u 15,13 sati, nakon čega je na teren izašla JVP Osijek i pripadnici DVD-ova s područja grada te policija.

"Podigli smo sve snage civilne zaštite i sve žurne službe gradskih poduzeća kao ispomoć vatrogascima. Požar nije ni približnih razmjera kao što je bio u listopadu prošle godine i što je najvažnije stavljen je pod kontrolu. Vatrogasci su pjenom gasili požarište i vjerujem da će tijekom dana biti i u potpunosti pod kontrolom", kazao je Vulin.

Pozvao je sugrađanke i sugrađane, a pogotovo one koji žive u naselju Brijest te stanovnike Antunovca i Ivanovca u kojem se smjeru kreće gusti dim, da zatvore prozore i ne izlaze na otvoreno. Na upit kako se može dogoditi požar na istom mjestu Vulin je rekao da je to zabrinjavajuće dodajući kako je još prerano govoriti o njegovim uzrocima.

"Mogu samo reći da su pripadnici policije, krim odjela od samog početka na požarištu i prate stanje. Skladište koje se zapalilo bilo je dovoljno udaljeno od samoga pogona i većih količina plastike tako da su vatrogasci mogli pristupiti opožarenom dijelu i efikasnije gasiti. Cilj nam je što prije smanjiti izdimljavanje, a time i sve štetne posljedice", poručio je načelnik Stožera CZ Grada Osijeka Dragan Vulin.

Vulin je također ocijenio kako je današnji požar značajno drugačiji od onoga u listopadnu prošle godine, a olakotna okolnost za gašenje je i što nema vjetra. "Tijekom lanjskog požara bile su požarom zahvaćene znatno veće količine plastike naslonjene jedna na drugu, bliže pogonu i bilo je znatno teže gašenje. Srećom sada nemamo ozlijeđenih", zaključio je Vulin.

 

GALERIJA Osijek: Ponovo gori Drava International
Osijek: Ponovo gori Drava International
1/24

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije