OTVORENO PISMO

'Gradonačelniče Kalmeta, izvadite glavu iz pijeska i prekinite kalvariju NK Zadra'

Marko Pupić Bakrač
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/2
21.05.2014.
u 12:20

Prvi čovjek NK Zadra Reno Sinovčić i kapetan Zadra Jakov Surać demantirali su tvrdnje da je itko prijetio nogometašima Zadra. Sinovčić tvrdi da su optužbe Pupića Bakrača gluposti

Gradski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač, u otvorenom je pismu zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu pozvao da hitno riješi stanje u NK Zadru.

- Iako su cijeloj zadarskoj javnosti poznata događanja oko NK Zadra vjerujem da vama nisu. Jer da jesu s obzirom na okolnosti vi bi zacijelo reagirali. Osim toga poznato je da vi ne znate što vam rade suradnici i što se oko vas događa. Uostalom to ste više puta javno i sami izrekli. Zbog vaše konstantne dezorijentiranosti, izgubljenosti u prostoru i vremenu ni općepoznate činjenice od kojih su neke i više puta objavljivane u medijima nisu doprle do vas - ističe Pupić Bakrač i tvrdi da je NK Zadar jedan od najvećih vjerovnika s 5,4 milijuna kuna tvrtke VOX, inače u vlasništvu Rena Sinovčića.

- NK Zadar je još uvijek udruga građana koji se financira gradskim tj. javnim novcem. Kao takav jedan je od najvećih vjerovnika tvrtke Vox d.o.o sa 5,4 milijuna kuna !? Veći dio duga Vox-a prema NK Zadru kao i kod ostalih vjerovnika izbrisan je u predstečajnoj nagodbi. U goroj varijanti tj. stečaju Voxa koji postaje sve izvjesniji zbog ponovne blokade tvrtke, NK Zadar neće moći naplatiti ni kune od svojih potraživanja - ističe vijećnik Akcije mladih, te dodaje da se malverzacije vrše i oko pretvorbe kluba koja je započela 2009 godine, a do današnjeg dana još nije završena.

- U klubu već dugi niz godina glavnu riječ vodi osoba koja je svojevremeno doživotno izbačena iz sporta zbog udaranja suca, sklona nasilničkom ponašanju sa nebrojenim kaznenim prijavama. Pa tako nogometaši kojima se ne isplaćuju plaće a u zakonskoj su obvezi sami plaćati mirovinsko, zdravstveno i ostale obveze prema državi osim što se guraju u dužničko ropstvo i nemaju za osnovne životne potrebe izloženi su stalnom teroru i prijetnjama. Prijeti im se kao na treningu prije susreta sa NK Istrom da će im se polomiti noge i ruke - kaže Pupić Bakrač. 

- Alate da prekinete ovu kalvariju i sramotno stanje u NK Zadru imate. Pozivam vas da barem na tren izvadite glavu iz pijeska i poduzmete odgovarajuće mjere prije potpunog financijskog i svakog drugog kolapsa - istakao je između ostalog u otvorenom pismu Božidaru Kalmeti Marko Pupić Bakrač.

Prvi čovjek NK Zadra Reno Sinovčić i kapetan Zadra Jakov Surać demantirali su tvrdnje da je itko prijetio nogometašima Zadra. Sinovčić tvrdi da su optužbe Pupića Bakrača gluposti. Policija tvrdi da prijavu nije zaprimila.

>> Sinovčić: Preoblikovanje NK Zadar u skladu je sa zakonom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije