Dežurni telefon u Krapini

Gradonačelnik Gregurović: Nema gradskih stanova za mlade, svi su dodijeljeni socijali

Telefon
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
07.11.2014.
u 16:52

Građani su se žalili na mladež koja uništava klupe i vikendom do jutarnjih sati remeti javni red i mir

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović nije uspio predahnuti na ‘Dežurnom telefonu’ koji je bio zauzet punih sat vremena, što govori da čitatelje Večernjeg lista iz Krapine doista zanima što će se i kako riješiti.

Prvi se javio Branimir Gregurović s više pitanja i prijedloga.

Hoće li se graditi nogostup od škole Augusta Cesarca do nove zgrade Konzuma i može li se kako stati na kraj mladeži koja sjedi na naslonu klupa?

- Ove godine smo željeli izgraditi nogostup od prijelaza preko željezničke pruge do naselja Doliće, a do šetnice se radi, namjera je bila izgraditi ga od prijelaza u smjeru Đurmanca do Vidovića, no nismo dobili suglasnost HŽ-a, koji nam je odgovorio da bi nogostup morao biti najmanje osam metara udaljen od pruge. Kako je to nemoguće napraviti s obzirom na postojeće stanje, sada smo se ponovno pismeno obratili Ministarstvu prometa da nam se to dozvoli. Nažalost, problem sjedenja na naslonima je problem i u parku kod Festivalske dvorane, a mi to ne možemo sve kontrolirati i dolazi do oštećenja klupa i ostalog u noćnim satima. Znam da policija patrolira u noćnim satima, a apelirat ću još i na njih i na gradske službe da se to pojača - odgovorio je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Što je s nogostupom na Trškom Vrhu, pita je čitatelj.

- Za nogostup od Trškog Vrha prema Radoboju ove godine raspisan je natječaj, no zapelo je u startu oko rješavanja imovinsko pravnih odnosa, odgovara gradonačelnik.

Ljiljanu Kunštek zanimalo je ima li Krapina praznih gradskih stanova koji bi se dali za jeftin najam mladima?

- Nažalost nema, svi su gradski stanovi pred nekoliko godina dodijeljeni po socijalnom kriteriju.

Marija Lupinski: Može li se postaviti nadstrešnica na stajalištu u Doliću?

- - Staru je uništilo nevrijeme, a nova nadstrešnica bit će postavljena sljedeće godine, kaže Gregurović.

Mladena Prpića zanimalo je misli li se što poduzeti vezano uz javni red i mir vikendima u centru grada i hoće li se rješavati pitanje parkiranja ispred kuća, jer kad je tražio godišnju kartu rekli su mu da mu slobodno mjesto ipak ne mogu garantirati?

- Nemamo mogućnosti kažnjavanja i u smislu javnog reda i mira dosta smo ograničeni. Jedna od mojih želja je da se ukinu rezervirana parkirana mjesta kroz središte grada, osim za stanare koji nemaju druge mogućnosti, jer nam se događa da netko parkira ujutro i na nečijem mjestu ostane cijeli dan, a ako je rezervirano parkirno mjesto ne može mu se naplatiti niti kazna. Želja mi je da oni koji dođu nešto obaviti u središtu da dobiju mogućnost parkiranja na sat - dva, to plate i odu dalje. Pokušat ću vidjeti što se da napraviti. Neslužbeno smo razgovarali i o parkiralištu ispod sportske dvorane Srednje škole, ali u to se treba uključiti i Županija koja je osnivač te škole - odgovorio je gradonačelnik.

Ljiljanu Kunštek zanimalo je kada će se izgraditi nogostup u naselju Tkalci?

- Tu nedostaje još 200 metara i trebalo je već biti izgrađeno, no nismo napravili, iako smo imali u planu jer nismo uspjeli riješiti imovinsko - pravne odnose. Ukoliko se oni riješi druge godine bit će ponovno u planu.

Kada i kako će se riješiti problem stajališta kod Fine i postoji li autobusno stajalište kod Doma zdravlja, zanimalo je Bojana Kunšteka.

- To je problem oko kojeg se lome koplja već niz godina. Još za vrijeme bivšeg gradonačelnika Horvata dobivene su određene suglasnosti i kada će se riješiti u ovom trenutku mi je teško odgovoriti, ali smo razmišljali o jednom ugibalištu koji bi bio dobro rješenje osobito za starije ljude i djecu da ne hodaju daleko pješice. Oko stajališta kod Doma zdravlja znam da nije dobilo dozvolu, ali ću provjeriti pa ću odgovoriti naknadno - rekao je gradonačelnik Gregurović.

Stanara Straže Krapinske zanimalo je, budući da je povećan promet prema Radoboju, može li i ta Općina sudjelovati u uređenju cesta i može li se zimi jednakomjerno čistiti obje Straže?

- Te su ceste asfaltirane i redovno ih krpamo kad se pojave rupe. Kad je riječ o zimskoj službi, ako postoji problem onda svakako možete javiti direktno u Grad, iako morate znati da postoje četiri zone prioriteta i prema njima se čisti. Najprije se čisti središte grada, a onda cirkularno prema vanjskim dijelovima - odgovor je gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića.

Inače, ovaj čitatelj kako i neki drugi hvalili su gradonačelnikov rad, tvrdeći da se u gradu, od kad je on gradonačelnik, puno toga pokrenulo, a žene su hvalile, za razliku od muškaraca koje je zanimala komunalna infrastruktura, što ima puno više kulturnih sadržaja. Građani koji žive izvan središta zamolili su ga da ne zaboravi ‘periferiju’.

- Nisam gradonačelnik samo građanima iz centra već i onih koji žive u Škarićevu, Vidovcu i u svim ostalim gradskim naseljima - komentirao je gradonačelnik.

Komentara 2

MA
matador007
07:15 08.11.2014.

Čitam i čitam,po stoti puta i nigdje nema mog pitanja!Što je sa nogostupom prema Gorjaku!?Ili je to neki drugi svijet!?Nije kad treba plačati doprinose gradu,u kojem"kao"živim,a dijete mi ne može normalno ići u školu!?Kako nije odgovorio baš na to pitanje!?Ali,eto,od životne je važnosti nogostup od Augusta Cesarca do novog Konzuma!!!!I da se niste usudili izbrisati mi komentar,jer ću ih pisati svaki,ali svaki dan!

MA
matador007
10:15 08.11.2014.

Hvala dragom Bogu pa nas ima više koje muči isti problem.vidim da je netko već postavio isto pitanje,živi bili pa vidjeli na obećanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije