Edita Tahiri:

Granične prijelaze sa Srbijom od 15. rujna nadziru kosovski carinici

\'Kosovo\'s Deputy Prime Minister and chief negotiator for the talks with Serbia Edita Tahiri speaks during an interview with AFP in Pristina on March 1, 2011. Kosovo is working with international med
AFP/Pixsell
06.09.2011.
u 19:35

Edita Tahiri rekla je da su "carinski punktovi i sve što se tiče naših granica i carina u nadležnosti Kosova"

Šefica prištinskog pregovaračkog tima Edita Tahiri tvrdi da će granične prijelaze sa Srbijom nakon 15. rujna, kada istekne sporazum s Kforom, nadzirati kosovska vlada, objavili su danas mediji u Srbiji.

– Sporazum koji smo postigli u Bruxellesu o carinskim pečatima jasno nalaže da obje strane trebaju primijeniti principe slobodne trgovine prema pravilima CEFTA-e. To znači da svaka država ima obvezu provoditi postignuti sporazum – rekla je Edita Tahiri u izjavi Tanjugu. Na pitanje je li za Prištinu prihvatljivo da prijelaze nadzire Euleks, odgovarala je kako će carinskim prijelazima upravljati u skladu s kosovskim ustavom i zakonima, ali i da postoji dobra suradnja s Euleksom te dodala da su prijelazi "unutarnja stvar Kosova".

Odgovarajući na izjavu šefa beogradskog tima Borislava Stefanovića kako u pregovorima u Bruxellesu nije bilo govora o graničnim prijelazima, Edita Tahiri rekla je da su "carinski punktovi i sve što se tiče naših granica i carina unutarnja nadležnost Kosova" dodajući da će "prihod od carina ići u kosovski proračun i o njima će odlučivati kosovska vlada".

Ključne riječi

Komentara 6

DR
drug
03:59 07.09.2011.

Vjerovatno su pecati napravljeni od balvana

PO
poirot
15:11 07.09.2011.

He, he, ebali ste srpsku državu decenijama na Kosovu, e sada gledajte kako se ebe vaša takozvana država od strane Srba. Ebu vas sa sve natom, unmikom i eulexom. Još će te se vi namučiti ali se Srba nećete nikada rešiti. Aaaaaa kada odu Ameri, valjda je jasno šta sledi. Danas, sutra za 20 godina, zar je to bitno.

MU
mućanin1
18:04 09.09.2011.

07.09.2011. u 15:11h poirot je napisao/la: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A vidi i****a, misli da će se Ameri samo tako povući s Kosova. E, dobit će te po zubima od svih susjeda, kad će vam opet pasti na pamet drugu susjednu državu napasti!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije