POPUŠTANJE MJERA

Grba Bujević: 'Građani će trebati dati podatke prilikom odlaska u frizera'

Maja Grba Bujević
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
30.04.2020.
u 21:46

Dodaje da se bliski kontakt uvijek mora izbjegavati i ističe da dulji boravak s drugima u istoj prostoriji predstavlja veliki rizik.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević za Dnevnik Nove TV objasnila je što zapravo znači – kontakt. ''Definicija kontakta je ono što ćemo za duži period zaboraviti – nećemo se više rukovati, to ćemo dugo izbjegavati. Kontakt je da diramo svoje lice i onda kašljemo, pa dotaknemo površinu, pa ju netko drugi može dotaknuti'', ističe Grba Bujević.

Dodaje da se bliski kontakt uvijek mora izbjegavati i ističe da dulji boravak s drugima u istoj prostoriji predstavlja veliki rizik.

Na pitanje tko sve po novim mjerama treba nositi maske odgovorila je da ih trebaju nositi svi koji su u bliskom kontaktu ili idu u zatvoreni prostor u kojem se nalazi više ljudi. ''I ove mjere koje je HZJZ je objavio jasno navode bliske kontakte – frizeri, manikeri, pedikeri, brijači. Ljudi koji idu u crkve također će se morati pridržati mjera. Ali i mušterije se moraju pridržavati, ne ovisi sve samo o pedikerima i frizerima'', istaknula je.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu naglašava da se klijente u salonima mora upoznati s time da će im se uzimati podaci. ''Da će dati svoj broj telefona i da će svaki frizer morati napisati vrijeme u kojem smo boravili u tom salonu. To nije zbog kontrole, nego u slučaju da dođe do nekakve zaraze da se može znati tko je u to vrijeme bio u tom salonu'', objasnila je Maja Grba Bujević.

Komentara 46

Avatar GeniKameni
GeniKameni
22:03 30.04.2020.

Odredjena kombinacija neznanja, nesposobnosti i slijepe poslusnosti moze prouzrokovati gotovo isto toliko patnje kao i najsmrtonosnija bolest...

ST
stefj
22:06 30.04.2020.

Hm, a hoće li se svaki puta kada se uđe u autobus isto morati legitimirati? Od svega do sada, javni prijevoz je jedini veliki rizik...

Avatar Šangaj
Šangaj
23:18 30.04.2020.

"Odlaska u frizera." Gdje je ova završila osnovnu školu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije