NIJE SE KANDIDIRAO

Grbin uoči unutarstranačkih izbora: 'SDP je, unatoč kritikama koje se mogu čuti, jak'

Zagreb: Predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, uoči sutrašnjih stranačkih izbora održao konferenciju za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
13.09.2024.
u 12:41

Upitan što smatra najvećom greškom u svom mandatu, Grbin je kazao da je pogriješio što nije bio više na terenu, s članicama i članovima stranke, ali i građanima

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u petak je, prije subotnjih unutarstranačkih izbora, poručio da je SDP stranka s idejama i vizijom, jedina alternativa koja može promijeniti Hrvatsku i učiniti da svatko u njoj želi živjeti, ostati, doći i voditi život dostojan čovjeka. "SDP je, unatoč kritikama koje se mogu čuti, jak. SDP je stranka s idejama, vizijom i jedina alternativa Hrvatskoj koja može ovu zemlju promijeniti, poboljšati i učiniti je onakvom u kakvoj svatko želi živjeti, ostati, doći, vratiti se i ovdje, u sigurnom okruženju i voditi život dostojan čovjeka”, poručio je Grbin na konferenciji za novinare u središnjice stranke uoči sutrašnjih unutarstranačkih izbora.

Oštro je osudio grafite "ubij ženu" koji su osvanuli u središtu Zagreba, odnosno na Trgu bana Jelačića i ispred URIHO-a koji vodi jedna od kandidatkinja za predsjednicu SDP-a Sanja Major. "To je potpuno neprihvatljivo i takve poruke mi u SDP-u osuđujemo. U vrijeme kada je femicid u porastu, a pravo sudstvo pokazuje kako mrzi žene, ovakve poruke samo dodatno truju atmosferu u društvu, treba ih vrlo jasno osuditi i nadam se da će nadležna tijela što prije pronaći počinitelje. Ovakvo ponašanje i postupanje i poruke nisu dobre za društvo”, poručio je Grbin. Dodao je da ne može ni zamisliti da bi netko mogao zbog unutarstranačkih izbora u SDP-u nešto tako napisati, ali, naglašava, koji god razlog stoji iza toga, takve poruke u ovom trenutku u našem društvu ne mogu donijeti ništa dobro.

Grbin je najavio da će u subotu na 267 lokacija diljem Hrvatske, gotovo 22 tisuće članica i članova SDP-a s pravom glasa, birati novu predsjednicu ili predsjednika SDP-a. Na je pet kandidatkinja i kandidata za predsjednicu ili predsjednika, 37 za Predsjedništvo i 206 za Glavni odbor stranke. "Sve članice i članovi biraju po načelu 'jedan član-jedan glas', svaki glas vrijedi isto, a prilikom izbora imamo određene kriterije za Predsjedništvo i Glavni odbor koji se tiču regionalne zastupljenosti, ravnopravne zastupljenosti spolova i zaštitne kvote za mlade, mlađe od 30 godina”, pojasnio je.

Najavio je da će Glavni odbor i Predsjedništvo biti izabrani sutra, a tek će se vidjeti hoće li novi lider biti izabran sutra ili tek u drugom krugu za tjedan dana. U svakom slučaju, ustvrdio je, novo vodstvo preuzet će stranku u puno boljem stanju nego što je bila prije četiri godine. Upitan što smatra najvećom greškom u svom mandatu, Grbin je kazao da je pogriješio što nije bio više na terenu, s članicama i članovima stranke, ali i građanima jer, napominje, u direktnom kontaktu je SP-ove politike najlakše i najbolje prenijeti i objasniti. Grbin se nije kandidirao ni na jednu stranačku dužnost, a hoće li ostati predsjednik Kluba zastupnika SDP-a, poručuje da će o tome odlučiti novo stranačko vodstvo.

GALERIJA Novi tunel Učka izgleda impresivno: Dug je 5,6 kilometara, a izgrađen tehnikama kakve Hrvatska još nije vidjela
Zagreb: Predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, uoči sutrašnjih stranačkih izbora održao konferenciju za medije
1/45
Ključne riječi

Komentara 3

VA
VanjaPlank
12:53 13.09.2024.

Žalosno je gledati čovjeka koji je povjerovao vlastitim lažima koje je izgovorio.

AB
abcabc
13:28 13.09.2024.

Nije ni čudno što su u oporbi, i još dugo će tamo i ostati - sve sami nesposobnjakovići - to svi vide, a oni i dalje po svom, i ništa ne mijenjaju nakon nekoliko uzastopnih poraza na izborima u svojoj retorici i cirkusiranju

ZO
Zorica48
15:38 13.09.2024.

Nazalost od od kandidata za predsjednika SDP-a nevidim nikoga tko bi bio bolji od Bernardica ili Grbina. Za mnoge od njih neznam niti tko su. Po meni mozda bi bio.bolji kandidat.gradonacelnik Koprivnice ili.Lalovac. Mislim da ce.Sdp-e sve vise gubiti naa popularnosti. Malo su se podigli zahvaljujuci Milanovicu. U svemu ovome profitirati ce Mozemo. Znam mnoge.koji su godinama glasali za Sdp-e a sada.glasaju za.Mozemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije