Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRONIČNI NEDOSTATAK RADNIKA

Suprotno trendovima na Zapadu: Najviše rade u EU, a sada uvode šestodnevni radni tjedan

26.06.2024.
u 17:23

Rezultati niza uglednih studija pokazali su da dugo radno vrijeme šteti psihofizičkom zdravlju radnika.

Ključne riječi

Komentara 7

GO
Gof33
17:53 26.06.2024.

u HR kafići bolje rade prije podne, odnosno za vrijeme radnog vremena nego na večer. U Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj i td obrnuto....

ED
edgar2
18:41 26.06.2024.

Produktivnost se može mjeriti radnim satima provedenim na poslu. I po tome Grci spadaju već sada u najproduktivnije radnike...Ali ako se produktivnost mjeri po satu po osobi u dolarima, onda je produktivnost grčkih radnika više od 3,5 puta manja od onih recimo u Irskoj...!

NE
NervozniPoštar
20:49 26.06.2024.

Ne znam što to nije dobro na jugu Europe. Sve u svemu, mislim da su narodi sjevera naprosto pametniji, pa je onda organizacija rada, procesi i sve drugo bolje. Imam iskustvo rada u jednoj našoj građevinskoj firmi, tamo je bilo kao da posao organiziraju retardirani. Svi se u sve miješaju, svak zna što bi onaj drugi trebao raditi, svak bi se bavio svačim drugim osim svojim poslom. Svi zapovijedaju, a i podmeću jedni drugima. Radlilo se od jutra do sutra jer se neprestano na nešto čekalo. Nijemac to napravi u 4 sata što smo mi u 10. Naravno da je firma propala, onda ih je preuzeo njemački gazda, postavio procedure (nije išlo bez otpora) i sad isti ljudi dobro rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije