Smanjenje poreza

Grčić: Zalažem se za vraćanje PDV-a na 13 posto u turizmu i ugostiteljstvu

Branko Grčić
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
19.06.2018.
u 15:05

Alternativa je da se riješe i preostali problemi i sa stabilnijim scenarijem uđe u drugu fazu procesa jer za sada ostaju mnoge nepoznanice – kaže Grčić

Čini mi se da je ovaj čin malo isforsiran, komentirao je danas SDP-ov Branko Grčić vijest da je Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora jednoglasno prihvatilo nagodbu. Prije svega tu misli, dodaje, na preostale neriješene probleme, poput činjenice da je i Adrisa priopćeno da nagodba vjerovnika nije ni pravedna ni poštena.

- Ono što je najvažnije u ovom trenutku jest pitanje što će se događati dalje. Pritom ponajprije mislim na refinanciranje roll-up kredita, gdje se spominje jako velike kamate, iznad 13 – 14 posto. To je novo veliko opterećenje za Agrokor i njegove tvrtke pa se postavlja pitanje hoće li u takvim pitanjima biti moguće provesti onu drugu i najvažniju fazu, a to je restrukturiranje. Ovaj dio financijskog restrukturiranja je na neki način zaokružen, međutim, ostaju neke stvari koje će sigurno taj proces dovoditi u pitanje. Alternativa je da se riješe i preostali problemi i sa stabilnijim scenarijem uđe u drugu fazu procesa jer za sada ostaju mnoge nepoznanice – kaže Grčić.

Komentirao je priče o smanjenju PDV-a, odnosno prijedloge da se ipak smanji porez na plaće.

- U ovom trenutku između smanjenja PDV-a i smanjenja poreznog opterećenja na plaće svakako sam skloniji drugoj opciji rasterećenja plaća, što bi trebalo našim građanima donijeti novo povećanje plaća i potaknuti potrošnju. Ono što vidim kao problem jest PDV u nekim sektorima, prije svega, u sektoru ugostiteljstva i turizma gdje se već godinama zalažem za vraćanje na 13 posto koju je HDZ ukinuo. Svakako se zalažemo za to da se neke sektore zadrži i kroz smanjenje PDV-a, a da se opća stopa ne dira, prije svega zbog stabilnosti prihoda proračuna, posebno u godinama koje slijede, a koje opet mogu suočiti Hrvatsku s novom krizom – poručio je Grčić.

Inicijativa Ovršni ustanak ispred Sabora urudžbirala donacije Martini Dalić

Branko Grčić
1/6
Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Celzijus
Celzijus
15:31 19.06.2018.

Ko je pak taj grkčić? Da za promjenu ova portalčina počne objavljivati izjave relevantnih likova? Ili je uvjet da te citiraju da si završil kumrovečki seminar?

ST
stric8
15:42 19.06.2018.

,...zašto se nebi založio za vraćanje PDV -a sa 25% na 22% kad si već uložio veliki rad da se promjeni sa 22% na 25% ....

MI
midea
15:44 19.06.2018.

imao si vlast pa nisi poduzeo ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije