reakcije na izjave

Grlić Radman: To što Milanović radi je tragično. Iza njegovog pisma zapravo je igrokaz

Zagreb: Gordan Grlić Radman pozirao na špici sa suprugom te dao izjavu za medije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
10.03.2023.
u 13:28

Komentirao je i izjave Milanovića oko predsjedničkih izbora, a koji je poručio da će osobno učiniti sve da više nikad nitko ne dođe iz garniture sa Zrinjevca rekavši da je time uvrijedio sve hrvatske diplomate

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Požege povodom obilježavanja dana Grada Požege, a medijima je dao izjavu u kojoj se osvrnuo na izjave predsjednika države Zorana Milanovića, kao i njegovo pismo koje uputio premijeru Andreju Plenkoviću.  "Retorika koja potvrđuje da je iza njegovog pisma zapravo igrokaz za građane. Kako vi možete razgovarati s nekim tko je razrušio sve mostove suradnje", kazao je Grlić Radman.

"Hrvatska vlada je odradila sve strateške ciljeve, predsjednik bi trebao voditi računa o dignitetu. Toliko je naštetio Hrvatskoj, stvorio reputacijsku štetu u svijetu, Hrvatsku oblatio u svijetu i to je teško sanirati", kazao je ministar.

Vjerojatno bi uživao kao upravitelj nekoga zatvora, dodao je. "Siguran sam da je imao priliku biti normalan i konstruktivan, rušio je Vladu, difamira obitelji članova Vlade, vrijeđa. Nalazi se u predizbornoj kampanji, možda ima neke svoje agende kojih mi nismo svjesni. Sigurno neće destabilizirati Vladu", dodao je. 

Komentirao je i izjave Milanovića oko predsjedničkih izbora, a koji je poručio da će osobno učiniti sve da više nikad nitko ne dođe iz garniture sa Zrinjevca.  

"On je uvrijedio sve hrvatske diplomate, uvrijedio je diplomaciju, on u Uredu ima također te ljude, građani ne zaslužuju takvu retoriku i ponašanje čovjeka koji bi trebao biti jedna moralna vertikala, koji bi trebao promicati hrvatske interese. On to ne čini, to je tragično. Takav jedan govor mržnje, služio se prostim riječima i takav govor osuđujem"zaključio je Grlić Radman. 

Naime, Milanović je dao izjavu za medije te komentirao izjavu premijera Plenkovića na njegovo pismo da je iz njegova Ureda priopćeno kako je on u proteklih godinu dana uputio sedam dopisa Plenkoviću s ciljem dogovaranja sastanka, a da se premijer na njih nije odazvao. Predsjednik je stoga premijeru poslao pismo 22. prosinca 2022. godine kako bi ga još jednom pozvao na suradnju, a koje je objavljeno jučer.

Video: Mato Palić: 'Tata ima plaću 3.555 eura, mama 2.169 eura, a ti još dobiješ stipendiju'

Komentara 3

HE
Herceg56
14:02 10.03.2023.

Ovaj ima 3 riječi koje okrće ili izvrće,najgori predstavnik Hrvata u Hrvatskoj od kad postoji a vjerojatno se neće ovakav više ni rositi.G.Radman što je sa nekretninama (koje si prinosiš na ženu ) što kupuješ po Hercegovini?

LE
Leoness
14:22 10.03.2023.

Tragično je to što je ovaj pogubljeni čovjek ministar vanjskih poslova. Mislio da sam da poslije Pusićke ne može biti gore, no međutim ovaj gospodin mi je uvelike promijenio mišljenje.

DU
Deleted user
14:48 10.03.2023.

Tako je to kad moras govoriti ono kaj moras da bi zadrzao svoju poziciju. Ocito ovaj nema sreama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije