NEDJELJOM U 2

Grmoja o prosvjedu: Napravio sam sve što sam mogao. Očito građani nisu dovoljno 'ogolili'

Zagreb: Izjave  ?elnika oporbe o plja?ki INA-e
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
11.09.2022.
u 15:50

Odbacio je bilo kakav ekstremizam i pozive na nasilje, no naglasio je da moramo biti svjesni u kakvom trenutku živimo

Mostov zastupnik Nikola Grmoja danas je u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 komentirao jučerašnji prosvjed ispred HDZ-a, stanje u državi, mjere koje je donijela Vlada premijera Andreja Plenkovića kako bi se suzbila kriza u zemlji i 10 godina Mosta koje uskoro slave.

- Nisam očekivao da prvi prosvjed ispred HDZ-a bude masovan, očekivao sam strukturirane i jasne poruke koje smjeraju na borbu protiv korupcije, rekao je Nikola Grmoja govoreći o jučerašnjem prosvjedu ispred sjedišta HDZ-a i dodao da su jučer poslane brojne poruke i smatra da to nije dobro te pojasnio da bi prosvjedi trebali biti takvi da okupljaju što veći broj ljudi i da neovisno o svjetonazorima svi dijelimo stav da se Hrvatska treba osloboditi koruptivnog stiska. 

Začudilo ga je što unatoč velikoj aferi u Ini nije bilo snažnije reakcije naroda. 

- Mislim da sam sa svoje strane napravio sve što sam mogao, pozivao sam na miran prosvjed, a očito naši građani nisu dovoljno "ogolili" ili "obosili" da na snažniji način reagiraju na korupciju te da aktivisti koji su organizirali jučerašnji prosvjed imaju neke važnije teme koje su im bitne. Smatram da je ovo bio trenutak za samo jednu poruku, a to je - Hrvatska slobodna od korupcije, rekao je Grmoja.

Odbacio je bilo kakav ekstremizam i pozive na nasilje, no naglasio je da moramo biti svjesni u kakvom trenutku živimo. 

- Dobar dio građana živi ispod praga siromaštva, također u protekle dvije godine pandemije nametale su se mjere kojih sada nema iako je koronavirus još tu i sve je to dovelo do rasta nepovjerenja građana u institucije i sustav, kaže Grmoja koji smatra da je zadatak političara da to pokušaju promijeniti te se prisjetio referendumskih inicijativa Mosta. 

- Stanje je alarmantno, ali narod još uvijek toga nije svjestan. Europski parlament napravio je studiju koja navodi da, prema konzervativnim procjenama, Hrvatska godišnje gubi 60 mlrd. kn zbog korupcije i kada građani toga postanu svjesni, tada će i reakcije biti snažnije, smatra.

>> VIDEO Zagreb: Održan prosvjed "Dajemo vam otkaz" ispred sjedišta HDZ-a

 

Ključne riječi

Komentara 76

FO
fobos
16:27 11.09.2022.

@edvard najveća prevara birača, najveća izdaja domovine i najveća povreda ljudskog dostojanstva je HDZ!!! To što si napiso o MOST-u se zove nesposobnost opozicije. To što HDZ još uvijek uopće i postoji je problem nesposobne opozicije, ali i problem hrvatskog mentaliteta. Na slijedećim izborima moj glas ide MOST-u jer ne vidim bolju opciju. Iako mi MOST djeluje nezrelo, nespremno i nemaju dovoljno stručnog kadra. Predloži mi ti bolju opciju, ako ju znaš.

DU
Deleted user
16:28 11.09.2022.

Ne trebaju nikakvi prosvjedi. Narodu je super. Nema veze što HDZ krade

DU
Deleted user
16:41 11.09.2022.

Prosvjedi su bili malobrojni. Očito većina Hrvata smatra da je sve u redu i da HDZ-u treba dozvoliti da i dalje krade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije