Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLONE I ZASTOJI

Gužve na cestama prema moru: Sutra se od jutra očekuje vrlo gust promet

Zagreb: Srpanj započeo kilometarskom kolonom na NP Lučko u smjeru mora
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/18
05.07.2024.
u 18:18

Iz smjera Buzina prema naplatnim postajama Lučko kolona je duga oko 2 kilometra i povećava se

Uoči početka još jednog ljetnog vikenda, u prometu su se ponovno stvorile gužve. Prema podacima Hrvatskog autokluba (HAK), između čvorova Lučko i Donja Zdenčina u smjeru mora vozi se usporeno nakon prometne nesreće, a kolona je duga oko 4 kilometra. Uz to, prometna nesreća dogodila se kod čvora Donja Zdenčina u smjeru Zagreba. U smjeru Zagreba nema gužvi i zastoja, a dužih kolona nema ni na Krčkom mostu. 

Vrlo je gust promet u oba smjera na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Zagreb zapad i Zagreb istok. Iz smjera Buzina prema naplatnim postajama Lučko kolona je duga oko 2 kilometra i povećava se. Pojačan je promet u smjeru Karlovca na staroj karlovačkoj cesti (DC1) te se na pojedinim dionicama vozi u kolonama i uz kraće zastoje. Kod odmorišta Vukova Gorica na A1 uočena je srna.

HAK navodi kako se sutra, 6. srpnja, od jutarnjih sati očekuje vrlo gust promet, uz moguće kolone i zastoje, na većini cesta u smjeru mora osobito na naplati Lučko u smjeru Karlovca, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvorova Buzin i Zagreb zapad prema naplati Lučko, na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj, A4 Goričan-Zagreb, A7 Rupa-Rijeka, Istarskom ipsilonu i Krčkom mostu.

"Povremeno usporen promet očekuje se na dionicama gdje traju radovi te na autocestama na naplatama, prilazima tunelima i u blizini odmorišta i čvorova, duž Jadranske magistrale (DC8) i na ostalim cestama u priobalju, osobito na prilazima gradovima i turističkim središtima. Promet osobnih vozila bit će pojačan na većini graničnim prijelaza s BiH, Srbijom i Crnom Gorom povremeno u oba smjera. Vrlo gust promet očekuje se u trajektnim lukama i pristaništima osobito prema otocima", istaknuo je HAK u prometnoj prognozi. 

Zagreb: Srpanj započeo kilometarskom kolonom na NP Lučko u smjeru mora
1/5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije