Nesreća na autocesti

Hajdaš Dončić: Osjećam li se odgovornim? Ne želim ništa komentirati

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
03.12.2013.
u 15:21

Ne želim ništa komentirati dok ne vidim rezultate istrage, kazao je ministar

Ministar Siniša Hajdaš Dončić danas u Saboru nije mogao izbjeći pitanje o odgovornosti za tešku nesreću na autocesti A1 u kojoj je u nedjelju poginulo troje, a ozlijeđeno 16 ljudi.

– Osjećam li odgovornost? Ne želim ništa komentirati dok ne vidim rezultate istrage pa ću samo povući jednu paralelu sa slučajem koji se dogodio prije nekoliko mjeseci, a to je bio "slučaj šahtova". Nakon završetka interne i eksterne istrage odgovorni su bili smijenjeni, a sav materijal proslijeđen je DORH-u. Moj odgovor na ovo pitanje isto je takav – kazao je Hajdaš Dončić.

– Dokaže li se, odgovorni moraju snositi posljedice, ali ne mogu prejudicirati – dodao je ministar.

>>HAC sukrivac za nesreću?

Komentara 17

Avatar lojzek1
lojzek1
15:38 03.12.2013.

Pajdaš priznaje samo sud partije............

BA
Black Angels
15:34 03.12.2013.

bez zrncesta ljudskosti...sto bi rekao drug milanovic,,,,da nije slucajno kennedy odgovoran...za cega prima placu ovaj gore dali su krivi gradjani hrvatske,,,naravno hrvati jer srbi nikako ne mogu biti krivi jadni za nista,,,sramota za ovakvu izjavu sto je dao o odgovornosti,,,,u svakoj pametnoj zemlji bila bi od samog premijera zatrazena ostavka ali posto su oni svi isti od toga nema nego cemo mirno sacekati izbore a onda ce vidjeti tko je za sta odgovvoran,,,90% od vladajuci ce zavrsiti u remetincu jer su manje vise svi korumpirani samo sto ,,,,sada,,,,jedan drugoga stite i cuvaju ali to ne moze vijecno trajati

NS
nemoralni sindikalac
18:47 03.12.2013.

Naravno da Ministar nije direktni krivac, ali pitanje je ima li tu moralne odgovornosti. Treba se prisjetiti 08. prosinca prošle godine i one strave na autocesti A3 Bregana – Lipovac kada su stotine vozila satima stajala zametena u koloni (uključujućii i autobuse pune djece), a autocesta bila zatvorena za promet. Razlog je kao i ovaj puta bio propust HAC-a. Nadalje, ne tako davno možemo se prisjetiti slučaja „šahtovi“ također propusta HAC-a. Ako tome dodamo i ovaj slučaj u kojem su tri osobe izgubile život onda na cijelu priču, pa i odgovornost Ministra možemo gledati i na drugi način. Ministar nije imao hrabrosti suprotstaviti se kadroviranju Mijata Stanića i njegove organizacije, a što je posljedica najbolje vidimo i na ovom slučaju. Ovo sve upućuje da je u HAC ONC-u stanje, najblaže rečeno alarmantno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije