HAJDUK VS. DRŽAVA

Hajdukov dug s 188 milijuna kuna smanjen na nulu

29.08.2003.
u 00:00

Prije tri mjeseca Večernjak je objavio kako je Upravni sud RH donio presudu da se Hajdukov dug od 188 milijuna kuna (neplaćeni doprinosi, porezi i prirezi za razdoblje od 1996. do 2000.) Ministarstvu financija, nakon podignute tužbe, smanjuje za više od trećinu.

Priča je dobila novi nastavak, jer je Hajduk primio rješenje Ministarstva financija (samostalna služba za drugostupanjski upravni postupak, odjel za porezni postupak) po kojem se uvažava žalba koju je u ime splitskog kluba podnijela odvjetnica Doris Košta. U prijevodu, poništeno je rješenje splitske ispostave Financijske policije od 13. rujna 2000. godine i Hajduk ne mora platiti 103.855,169,07 kuna, koliko su mu tada "financi" naložili, pa je to u međuvremenu s kamatama naraslo do 188 milijuna kuna.

Odvjetnica Doris Košta nevoljko je komentirala svoju pobjedu. Najprije se iznenadila otkud novinarima podaci, ali je ipak nakon nagovaranja pristala na kraću izjavu.

- Ovo poništenje znači da državi trenutno ne dugujemo ni kune, a novo rješenje treba napisati Porezna uprava. Žalili smo se, jer smo smatrali da je činjenično stanje pogrešno i nepotpuno utvrđeno, a pogrešno je primijenjeno materijalno pravo. Još davno sam vam kazala da se ovdje radi o sukobu nadležnosti Ministarstva financija i Porezne uprave. Hvala pravnoj državi koja je, presudivši protiv sebe, pokazala da u nas ipak postoji pravni sustav - kazala je Košta.

Kakvo će rješenje u drugoj "rundi" protiv Hajduka donijeti Porezna uprava, tek će se vidjeti. Poništenje rješenja ne znači da Hajduk ne mora ništa platiti, no Košta smatra da se, s obzirom na cijelu situaciju i ukazane pogreške u postupku, Hajduk ima pravo nadati da novo rješenje Porezne uprave neće biti velik financijski balast za klub.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije