Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

HDZ/DP je kao dogovoreni brak, obitelji ga žele, a mladenci ne. Ali je brak

Taj brak može propasti samo iz dva razloga: ako Plenkovićev HDZ bude neiskren i ako se ljudi iz DP-a pokažu politički nezrelima. No ne treba završiti rastavom.

Komentari 20

PR
pravedno
09:26 05.05.2024.

Sve je u redu ako oni postanu partneri u novoj vladi. Činjenica je da je HDZ sa partnerima dobio 45% više mandata nego SDP sa partnerima + Milanović.. Milanović je cjelo vrjeme vikao da će uskoro biti on predsjednik vladee kršenjem Ustava, Grbin je javno obečao da će dati oastavku u SDP-u ako ne postane predsjednik vlade. Znaći da bi trebala da se desi velika bura na strani gubitnika.

VL
Avatar Nikola Šubić Zrinski
Nikola Šubić Zrinski
10:02 05.05.2024.

Već sam pisao o tome. Naime, naravno da je vlada HDZ-DP jedina moguća i jedina prirodna vlada nakon ovakvih izbornih rezultata. No, DP ovo ne smije prokockati i mora odigrati mudro. Znači, mora uči u koaliciju s HDZ i tražiti ono što objektivno i realno mogu dobiti glede broja i vrste ministarstava i glede utjecaja na formiranje javnih politika koje će se sprovoditi u državi. Uvjek trebaju ima ti na umu svoju temeljnu političku orjentaciju i broj mandata u koaliciji u odnosu na HDZ i to im treba biti mjera nametanja njihovih politika. Drugo što je barem jednako važno, ako ne i važnije, je to da im se ne smiju dogoditi nikakvi nestašluci s javnim financijama jer samo će im principjelnost njihovim stavovma i čiste ruke donjeti još više mandata nakon 4 godine.

VL
MA
marinerocro
09:16 05.05.2024.

Ova vlada ima šanse biti najbolja i najhrvatskija jer mogu provesti brojne stvari u interesu Hrvatske i hrvatskog naroda

VL
Avatar memento mori
memento mori
10:01 05.05.2024.

Obitelji će se pobrinuti da funkcionira. Mladence, kad jednom konzumiraju brak, možda iznenadi kako se dobro slažu. A ako ne, nek pretrpe. Nije to dok ih smrt ne rastavi. To su 4 godine.

VL
ED
edgar2
09:32 05.05.2024.

Ako primijenimo analognu statistiku razvoda na dogovorene brakove i moderne brakove (iz ljubavi), onda je jasno da su dogovoreni brakovi trajniji sa stopom razvoda od 4%, dok se 50% "modernih brakova" raspada...

VL
JA
Jatiser
13:51 05.05.2024.

Mafija susjed mafija!!!

VL
NE
NervozniPoštar
10:20 05.05.2024.

Legendarni Ćipe je naglo zašutio. Ispravno. DP se uopće ne mora truditi oko EU izbora, neće prijeći prag, najbolje da se na tim izborima niti ne pojave da se ne osramote.

VL
Avatar 3P Petrov-Pavliček-Pupovac
3P Petrov-Pavliček-Pupovac
09:34 05.05.2024.

Odlično napisano, to je kao Romeo i Julija, Romeo je Plenković, a Julija Pupovac. Ljubav je silna, miraz baš i ne.

VL
BO
BoljiSvijet
10:04 05.05.2024.

Nove 4 izgubljene godine..mi smo kao što je Srbija zapela sa Vučićem 12 godina -tako smo i mi sa Plenkovićevem zapeli već 9 godina..jedino što je raslo u HR su cijene hrane stanovanja i ugostiteljstvo...tu nema budućnosti za sirotinju koja bi od svog rada nešto stvorila..

VL
Avatar The new statesman
The new statesman
09:43 05.05.2024.

A moze zavrsiti i vanbracnom vezom...sa stvaranjem novih vanbracnih sinova i kceri (ne upotrebljavam uvrijezene izraz radi kartona )..a i u toj bracnoj vezi su moguce svakakve perverzije i bludne radnje ..a koga ce ...zna se ,narod,puk,gradjane

VL
BP
Besposlen pop
10:01 05.05.2024.

Grbin ima “strica” na Pantovčaku a rusofilni DP-ovci u Moskvi. Nema s njima sreće

VL
DU
Deleted user
09:18 05.05.2024.

Taj brak će se raspasti odmah kad promiskuitetni HDZ nađe novog partnera.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.