Sabor

Hebrang: Izbori će biti u razumnom roku, nakon završetka pregovora

hebrang
Robert Anić/Pixsell
Autori: AM, luc/VLM
03.03.2011.
u 10:46

Hebrang: Hajdemo do završetka pregovora ruku pod ruku da skratimo Hrvatskoj i ovu muku

Klubovi zastupnika oporbenih stranaka danas su ponovno zatražili dolazak premijerke Jadranke Kosor u Sabor kako bi objasnila izjavu glasnogovornika Vlade Mladena Pavića da iza nasilja na prosvjedima stoji oporba.

– S obzirom na ozbiljnost situacije, Vladino je ponašanje neozbiljno, a premijerka već drugi dan ignorira Sabor. Mi nećemo odustati od traženja da predsjednica Vlade dođe u Sabor, objasni optužbe na račun oporbe vezano za prosvjede i objavi konačan datum izbora – rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Dodao je kako izbori ne moraju biti odmah, ali očekuje da budu u razumnom roku.

– Nitko ne traži predaju vlasti, nego demokratske izbore. Hrvatska na izbore ne može čekati punih godinu dana – zaključio je Milanović.

HDZ-ov Andrija Hebrang odgovorio mu je da je situacija u Zagrebu dobra jer u njemu upravo traje sastanak europskih pučana što je dokaz da je pri završetku strateški cilj Hrvatske – ulazak u Europsku uniju.

– Izbori trebaju biti u razumnom roku, a to je nakon završetka pregovora. Hajmo do završetka pregovora ruku pod ruku da skratimo Hrvatskoj i ovu muku – rekao je Hebrang.

Miljenko Dorić iz HNS-a poručio je pak Hebrangu neka ne podcjenjuje situaciju u Zagrebu jer ona nije tako dobra kako je rekao.

– Nemojte podcijeniti snagu praznog želuca – poručio je Dorić Hebrangu.

Komentara 52

AL
alapača
12:18 03.03.2011.

Milanoviću, jesi pitao članstvo sdp-a hoć li izbore odmah ili u \'razumnom roku\'? izbori sad!

PI
pipnicar
17:00 03.03.2011.

cornxxl, brojka 700 000 je simbol velike prevare i lazi zato sam je spomenuo. ( ako znas sto je metafora onda ces razumjeti) Djetinjasto je i licemjerno svu krivicu za ekonomske probleme prebacivati na vlast koja je po meni demokraticna i trudi se.

ST
stevica
12:05 03.03.2011.

E sad kad ovaj postenjacina to kaze,vjerujem 100% .Ne mogu da vjerujem da je on ,sastavni dio vlade,pa to nema ni u zimbabveu,a pogotovo ruandi i kongu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije