maknut će ga s HRT-a

HND osudio Pernarovu prijetnju Stankoviću

Ivan Pernar
Patrik Macek/PIXSELL
25.05.2017.
u 13:19

Prijetnje Stankoviću dogodile su se nakon što je Pernar demonstrativno napustio studio HTV-a, nezadovoljan načinom na koji je Stanković vodio emisiju u kojoj je Pernar bio gost

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je danas prijetnju zastupnika u Hrvatskom saboru Ivana Pernara kako će "kad Živi zid osvoji vlast" novinara HRT-a, urednika i voditelja emisije "Nedjeljom u dva" Aleksandra Stankovića "maknuti s HRT-a, kao i sve ostale pristrane i neprofesionalne novinare i urednike".

Pernar je to izjavio komentirajući za portal Fairpres.hr sudsku odluku kojom je muškarac koji se deklarirao kao simpatizer Živog zida pravomoćno osuđen na sedam mjeseci zatvora, uvjetno s rokom kušnje od dvije godine, zbog prijetnji upućenih Stankoviću, ističe HND u priopćenju.

Prijetnje Stankoviću dogodile su se nakon što je Pernar demonstrativno napustio studio HTV-a, nezadovoljan načinom na koji je Stanković vodio emisiju u kojoj je Pernar bio gost.

Pernar bi trebao znati da su prijetnje političkim čistkama novinara nedopustive u demokratskoj zemlji, ali ipak se ovom izjavom pridružio onim političarima koji nekažnjeno prijete novinarima.

HND jednako odgovornima smatra i one političare koji političke prijetnje novinarima ne osuđuju i tako potiču na nove prijetnje, uključujući i fizičke napade na novinare.

Komentara 15

Avatar juricamesko
juricamesko
14:15 25.05.2017.

Pernaru podupri Plenkovica u saboru da ima vecinu a zauzvrat trazi micanje Stankovica .rado ce ti udovoljiti.budemo li cekali Zivi zid docekat ce Aco mirovinu u NU2.

Avatar lisabon
lisabon
14:11 25.05.2017.

Kako to da se HND nikad ne javi kad novinari bez argumenata blate i vrijedjaju ne samo politicare,nego sve i svakoga ,a poslije od isprika nula bodova.I to pisu u naslovima i na prvim stranicama,a poslije ,po odluci suda,moraju pisati demanti pa to rade na zadnjoj stranici na dnu i sitnim slovima.Ajde HND da vas cujem?

BL
blokiran
13:54 25.05.2017.

znači moramo stankovića gledati dok ne ode u penziju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije