Hoće li ono što ostane od Ukrajine biti prepušteno zaboravu kao i Afganistan

21.10.2022. u 08:45

Amerika u rat ulazi brzim i spektakularnim ekspedicijama. Kad obave posao "dižu sidro" i prelaze na drugu metu. Izostanak spektakla zbunjuje pa od početka rata slušamo kako su ruski vojni resursi pri kraju

Ključne riječi

Komentara 29

DU
Deleted user
09:59 21.10.2022.

Afganistan je gorštačko čvorište planinskih prijevoja i vrlo zeznut sa stajališta i religije i raspoloženja stanovništva, koji odmalena uče da budu borci. Tu ni jedna invazijska sila nije imala uspjeha, počevši od samog SSSR-a koji se naivno i neinformirano uključio u tu planinsku avanturu, a primjerice cijevi tenkova nisu uopće bile predviđene za elevacije da pucaju po uzvisinama s kojih je na njih pucano. Tako da ne vidim usporednice s Ukrajinom, koja je ogromna žitnica i ima rudna bogatstva, te je naprosto pitanje opstanka Zapada da Ukrajinu ima kao tampon zonu prema RF, u najmanju ruku. Bez toga, Putin može kao med. sestra otvoriti vrata čekaonice i viknuti: Idući, molim!

DU
Deleted user
09:05 21.10.2022.

Poljska zajedno s EK planira uključivanje svojih gospodarskih subjekata u poslijeratnu izgradnju Ukrajine - novi plan Marshalla. Sudeći prema planovima Ukrajina neće ostati na cjedilu kao ostale države u kojim je interes pronašla Amerika.

DU
Deleted user
10:53 21.10.2022.

Lol ovog se ni kremaljski propagandisti jos nisu sjetili. Ukrajina kad se oslobodi ruskog utjecaja ce se vinuti poput Poljske. Imaju i resurse i know how i eucirano stanovnistvo. Pisac ovih redova definitivno nikad nije bio u Ukrajini i crpi znanje iz ruskih pamfleta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije