Hoće li Stepinčeva kanonizacija biti žrtva kardinalskog grimiza novog beogradskog kardinala?

10.10.2024. u 10:41

Zluradost nekih hrvatskih medija zbog toga što Franjo nije imenovao zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutlešu novim kardinalom nema veze s tom vrstom odnosa snaga Zagreba i Beograda, nego s pukom činjenicom da Zagreb nikad nije imao (niti će imati) dvojicu kardinala.

Ključne riječi

Komentara 6

BA
bacenheider
12:09 10.10.2024.

U mandatu ovog pape Stepinca nece proglasit Svetim ko i Medugorje jer je njemu bolji patrijah SPC nego Blagopokojni Sveti Ivan Pava II.Proglasenje Stepinca Svetim i Medugorja mjestom ukazanje desit ce se tek dolaskom novog Pape.

MM
MMarko657
14:12 10.10.2024.

"Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima." Možda malo više vjere u nadhnuće i plan Božiji (Božiju providnost). Onaj kome za vjeru treba kazanje ne čini grijeh vjerujući u ukazanje, a onaj tko ne vjeruje ne čini grijeh ne vjerujući, oni koji vjeruju u ukazanja učinili su da je Međugorje postalo mjesto osjetne Božije milosti. Tako će i oni koji se mole i koji vjeruju u svetost Stepinca svojom vjerom "stvoriti Papin ceritifikat - kad bude vrijeme za to.

TO
Tohen001
14:08 10.10.2024.

Ovaj papa je u praksi nehrvatski, za razliku od Poljaka i Nijemca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije