PRISKAČU U POMOĆ

Hollywood za Haiti

Wyclef Jean
Reuters
13.01.2010.
u 16:42

Brojne zvijezde odmah nakon katastrofalnog potresa počele su prikupljati i organizirati pomoć, u čemu prednjači glazbenik Wyclef Jean, rođeni Haićanin.

- Haiti se danas suočio s prirodnom katastrofom nezapamćenih razmjera, potresom kakav ta zemlja još nije doživjela – obratio se javnosti bivši vođa grupe Fugees, rođen u gradu Croix-des-Bouquetsu, koji je već svojom zakladom Yelé Haiti prikupljao pomoć nakon katastrofalnog uragana Gustav.

- Ne mogu dovoljno naglasiti kolika je to humanitarna katastrofa, a sjedenje prekriženih ruku tu bi tragediju učinilo još gorom. Više od dva milijuna ljudi u Port-au-Princeu večeras je samo i suočeno s katastrofom. Moramo odmah djelovati. Predsjednik Obama već je rekao da je SAD "spreman pomoći" haićanskom narodu. Američka vojska je jedina vojska obučena i spremna da tu pomoć odmah pruži. Međunarodna zajednica također mora odgovoriti na izazov i pomoći haićanskom narodu na svaki mogući način.

Pored istaknutog Haićanina, i druge su slavne osobe odmah priskočile u pomoć. Ashton Kutcher je na svoju popularnu Twitter stranicu odmah postavio linkove na UNICEF i svojim porukama pozvao obožavatelje na doniranje priloga. Prvi koji su prionuli na prikupljanje pomoći su i Rainn Wilson (koji je sa suprugom lani financirao izgradnju dvije djevojačke škole i doma za nezbrinutu djecu), John Legend, Alyssa Milano i Selena Gomez, a sigurno će i drugi poznati priskočiti u pomoć.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije