HUMANITARNO

Holter EEG uređaj za bolju zdravstvenu skrb malenih pacijenata Šibensko-kninske županije

PBZ grupa
Foto: PBZ Grupa
1/3
23.10.2024.
u 16:39

PBZ grupa uručila 92. donaciju u sklopu svog projekta „Činim dobro svaki dan“ i humanitarne Visa kartice sa srcem

PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ i Visa kartice sa srcem uručila je 92. donaciju. Donacijom u iznosu od 29.687,50 eura omogućena je kupnja suvremenog holter EEG uređaja za Odjel pedijatrije Opće bolnice Šibensko-kninske županije. Ovu donaciju PBZ grupa realizirala je u suradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom Ministarstvom zdravstva, uručivši do sada putem ovog svog projekta 48 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama diljem Hrvatske. Donaciju su uime PBZ grupe uručile Ivana Matas, direktorica poslovanja s malim poduzećima i obrtnicima u PBZ-u, i Mladenka Dubravac, glavna koordinatorica odnosa s javnošću PBZ Carda.

„U svoje osobno ime i uime djelatnika Odjela pedijatrije kao i svih djelatnika Opće bolnice Šibensko -kninske županije zahvaljujem PBZ grupi i Ministarstvu zdravstva na hvalevrijednom projektu „Praćenje djece s neurorizicima“. Doniranim holter EEG uređajem će našim najmlađim pacijentima biti pružena kvalitetnija zdravstvena skrb, poglavito u segmentu praćenja djece s neurorizicima”, istaknula je Ivana Skorić, dr. med., spec. transfuzijske medicine, ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

(s lijeva nadesno): Nevenka Krvavica, dr. med., voditeljica Odjela pedijatrije Opće bolnice Šibensko-kninske županije, Ivana Matas, direktorica poslovanja s malim poduzećima i obrtnicima u PBZ-u i Ivana Skorić, dr. med., ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije
Foto: PBZ Grupa

„Holter EEG uređaj sadrži 32-kanalni EEG sustav za nadzor pacijenta uz mogućnost dugotrajnog snimanja aktivnosti mozga. EEF (elektroencefalografija) se izvodi pomoću malih pločica (elektroda) koje se postavljaju na glavu. Na jednostavan i bezbolan način elektrode bilježe aktivnost mozga, kod djece s perinatalnim oštećenjima mozga, neurorazvojnim poremećajima, s čimbenicima neurorizika, epilepsijom i epileptičkim sindromima te ostalim bolestima mozga. Za razliku od EEG uređaja, holter EEG omogućava dulji vremenski nadzor koji između ostalog pomaže u razlikovanju epileptičkih od neepileptičkih napadaja, između žarišnih i generaliziranih zbivanja. Upravo zbog toga dugotrajno snimanje holter EEG-om omogućava bržu i sigurniju dijagnostiku, a time i liječenje“, istaknula je Nevenka Krvavica, dr. med., spec. pedijatrije, uži spec. pedijatrijske neurologije, voditeljica Odjela pedijatrije Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

„Raduje me da smo u sklopu našeg projekta „Činim dobro svaki dan“ i jedinstvene Visa kartice sa srcem, koja ima i humanitarni karakter, pomogli Općoj bolnici Šibensko-kninske županije doniravši joj sredstva potrebna za nabavu holter EEG uređaja. Nadam se da će ovaj uređaj omogućiti bolju zdravstvenu skrb malenih pacijenata naše županije, brže obavljanje pregleda i kvalitetniju dijagnozu te, u konačnicu, i uspješnije liječenje i tako izmamiti što više osmijeha na lica djece i njihovih roditelja“, istaknula je Ivana Matas, direktorica poslovanja s malim poduzećima i obrtnicima u PBZ-u.

Donirani holter EEG uređaj za Odjel pedijatrije
Foto: PBZ Grupa

Donacija Općoj bolnici Šibensko-kninske županije dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji Grupa provodi već šesnaest godina pod nazivom "Činim dobro svaki dan". Putem ovog projekta PBZ grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih te drugih osoba u potrebi Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po 10 centi, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Do sada je za projekt „Činim dobro svaki dan“ PBZ grupa donirala više od 4,8 milijuna eura te realizirala 92 donacije, uključujući bolnice i domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije