Bivši ministar

Horvat izašao iz Remetinca: Ne znam što mi se točno stavlja na teret, u Sabor se neću vratiti

Darko Horvat izašao iz Remetinca
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/7
01.03.2022.
u 17:18

- Siguran sam da će afera Horvat prerasti u aferu koja će dobiti žensko ime jer biti na ovakav način optužen od strane nekoga tko mi je bio najbliži suradnik nije fer, kaže Horvat.

Ja ću dati kratku izjavu, ali neću odgovarati na pitanja, rekao je odmah nakon izlaska iz Remetinca Darko Horvat, bivši ministar graditeljstva.

- Što reći? Do ovoga svega nije trebalo doći, najlakše bi bilo to priznati i otići doma, ali se nema što priznati. Ništa nisam napravio protuzakonito, što se zbivalo, to ćemo pokušati saznati i dokazati da nije bilo pogodovanja. Siguran sam da će afera Horvat prerasti u aferu koja će dobiti žensko ime jer biti na ovakav način optužen od strane nekoga tko mi je bio najbliži suradnik nije fer. Onoga trenutka kad vidimo za što me se tereti, pristupit ćemo aktivnoj obrani - kazao je te se zahvalio na korektnom prenošenju.

Rekao je i kako još ne zna što mu se točno stavlja na teret te da će, kada dobije uvid u spis, pristupit aktivnoj obrani.

- Neću se vratiti u Sabor - dodao je.

Podsjetimo, Horvat je uhićen 19. veljače u svom domu, zbog sumnje da je 2018. zajedno s tadašnjom pomoćnicom, na poticanje četvero suosumnjičenih, nezakonito dijelio višemilijunske bespovratne poticaje. Isti dan mu je, nakon ispitivanja u USKOK-u, određen jednomjesečni istražni zatvor.

Ključne riječi

Komentara 21

SS
simpatican.simpa
18:22 01.03.2022.

Dok DORH polovi i skuži tko je kome i koliko dao, maznuo proći će 10 godina , a time i zastara. Kad će konačno DORH odgovarati za prikrivanje, poticanje i šlamperaj i na kraju PLJAČKU hrvatskog naroda.

AB
abendblatt
18:45 01.03.2022.

OPET covjek uvaljan u blato, pod sumnjom, a niti nezna zasto je uhicen, ovo su Putinove metode koje sprovodi Dorh i Uskok, gdi je sad ona Hrvoj-Sipek da objasni javnosti zasto je uhicen Horvat?

DU
Deleted user
18:15 01.03.2022.

kriva je tajnica, dorh i tajming

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije