"slagao se ili ne"

HPK: Vlada ne poštuje zakon koji je još uvijek na snazi

tihomir jakovina
Anto Magzan/PIXSELL
01.04.2012.
u 12:33

Vlada je dužna isplatiti komorski doprinos od 0,5 posto pri svakoj isplati poticaja što pri zadnjoj isplati nije učinjeno

Hrvatska vlada nije isplatila četiri milijuna kuna Hrvatskoj poljoprivrednoj komori te je HPK upozorila kako sama Vlada krši hrvatske zakone, javlja HRT. Naime, Vlada je prema zakon o HPK preko Agencije za plaćanje u poljoprivredi obavezna isplatiti komorski doprinos od 0,5 posto pri svakoj isplati poticaja što pri zadnjoj isplati nije učinjeno.

- Budući da je zakon o HPK-u još važeći mora se kao takav i primjenjivati - istaknuo je tajnik HPK Damjan Bogdanović.Napomenuo je kako postoje mnogi zakoni s kojima se hrvatski poljoprivrednici ne slažu, ali ih poštuju zbog čega bi i resorni ministar poljoprivrede, usprkos tome što se ne slaže sa zakonom, trebao poštivati zakon dok god je on na snazi.

Komentara 13

TO
Toni50
12:53 01.04.2012.

Vlada je prema zakon o HPK preko Agencije za plaćanje u poljoprivredi obavezna isplatiti komorski doprinos od 0,5 posto pri svakoj isplati poticaja što pri zadnjoj isplati nije učinjeno. Prema tome dolazi se do zaključka; da se seljačine prema seljacimacima ponašaju prosto primitivno seljački !

DU
Deleted user
12:58 01.04.2012.

Sve komore treba hitno ukinut,to su gnjezda preplaćenih guzičara.

PP
Pink Panter
12:44 01.04.2012.

A čemu danas HPK služi još služi osim promociji kapitaliste lipog Nadana?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije