Hrana koje se uvozi iz EU ne prolazi gotovo nikakvu sanitarnu kontrolu
Austrijanci, Britanci i drugi traže potvrde da je naša roba pregledana na GMO, na toksine, pesticide, a nama je kod uvoza bitno samo jeftino
Komentari 13
Hrvatska je "raj", za "odlaganje škart robe", ne samo iz "EU", već cijeloga svijeta. Inspekcije korumpirane, trgovci sami mijenjaju deklaracije, ili ih uopće ne stavljaju, i nikome ništa. Nikad se ne može utvrditi krivac.
........hrana koja stiže i koju jedemo je jednaka renomeu kojeg imamo.........smeće........

poznato je tko su najveci uvoznici svakakvog otpada iz eu samo se nesmiju imenovat a ak ih imenujemo komentar se brise a mi smo deponij za odlaganje i to trajee i trajeeee i nitko nista ozbiljnije ne poduzima velika lova je u igri
To je vama vasa Europa dala. Hrvatska je EU kanta za smece. Trovaci europski....
Valjda je konačno došlo vrijeme da se zaštite građani ove zemlje od" jeftinog otpada iz EU " . Jedno dijete je to nažalost platilo životom .Kontrole stalne , pomoć domaćim poljoprivrednim proizvođačima i stočarima, a ne da gase svoje farme,farme, jer ne mogu konkurirati "uvezenom jajetu, od 50 lipa na stolu jadnog i siromašnog hrvatskog potrošača" a da su na njemu zaradili, proizvođač, uvoznik i trgovac ... ili je ono " to je sve iz ljubavi prema nama"
Na kolac sa njeme koji odobrava uvoz ovakvog EU OTPADA ! Imamo svoje u Hrvatskoj !
iva.begovic,... a jesi ga nadrobila! Izigravas tu "strucnjaka" za novinarstvo, za uzgoj peradi, za pripremu mesa i jaja, dijelis savjete za higijenu, medicinske savjete. Vau! Daj se prestani praviti vazna i ne melji gluposti
Pa kad je uvoz strane robe u naj boljem hrvatskom interesu,a tuđe je naravno uvijek bolje pa nema potreba ni pregledavati...
Nije glavno da je jeftino nego je glavno da netko kupi pinku.
Perad ne boluje od salmoneloze, odnosno salmonela je normalni, iako, naravno, neželjeni, dio crijevne flore peradi (otuda salmonele na ljuski jajeta). Čine se, na razini EU, veliki napori da se smanji incidencija prisutnosti salmonele u peradi i svaki novinarski tekstt koji tvrdi drugačije, napisan je bez da se tema istražila i nije objektivan novinarski uradak. Da ste barem usporedbe radi istražili koliko ima salmonele na mesu i jajima sa hrvatskih farmi u odnosu na europski prosjek. Ali ne, niti jedne brojke, niti jedne činjenice, niti jednog citata pouzdanog izvora informacija, samo proizvoljne interpretacije i kvalifikacije u cilju dizanja panike i prodaje "novina".
Odkada je čovjek otkrio vatru nema razloga za strah od salmonele. Svega dvije minute na 72 stupnja dovoljne su za uništenje salmonele. Prestanite ljudi jesti nedovoljno pečeno meso i budite oprezni kod jela od sirovih jaja, često perite ruke ii održavajte čistoću u kuhinji. Sterilni uzgoj peradi - nije alternativa navedenom. I naravno, ako vam dijete ima ozbiljne probavne tegobe obratite se liječniku prije nego što dehidrira i umre.
Novinari "jašu" ovakvim tekstovima trebali bi prekršajno odgovarati. I to jer: dovode javnost u zabludu, promiču neekološke metode uzgoja i prebacivanjem odgovornosti na proizvođače i trgovce umanjuju odgovornost onoga koji hranu priprema prije konzumacije (a kojega je odgovornost najveća) i time narušavaju zdravlje neukog puka (kojeg nam, hvalaBogu, ne nedostaje).
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Recite nam nesto sto znamo. Glavno da su uhljebili podobne koji nemaju pojma sto bi i kako bi trebali raditi. Placa ide, a doci ce i mirovina, a vi jedite otrov, ako treba. Zato drzava ovako i propada. Sto je najgore nista se ne radi. Opet lanci sami provjeravaju. I opet je meso doslo na police i netko ga kupio, mada je sve trajalo samo 1 dan.