POČEO SAJAM TURIZMA

Hrvat ostao šokiran cijenama hrane u Berlinu, jeo u istom restoranu kao i prošle godine pa se sad neugodno iznenadio

Zagreb: Predstavljen nacrt prijedloga Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine
Davorin Visnjic/PIXSELL
04.03.2025.
u 11:32
Poslušaj ovaj članak
00:00 / 00:00

U Berlinu su, inače, brojni hrvatski turistički radnici, među njima i predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain, a danas je počela velika burza turizma, berlinski ITB s gotovo 6.000 izlagača iz 170 zemalja

Gosti se često žale na cijene u Hrvatskoj, ali ista tema dočeka i naše ljude u inozemstvu. - Da, puno se priča o cijenama, ali definitivno ne samo kod nas niti jedino o cijenama u Hrvatskoj. Poskupljenja su svuda. Evo, sinoć sam ovdje u Berlinu bio na večeri u istom restoranu kao prije nekoliko godina. Glavno jelo je 45 eura, a tjestenina za predjelo, koja je tada bila 18-19 eura, sad je čak 35 eura - priznaje da se neugodno iznenadio predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Tomislav Fain.

U Berlinu su, inače, brojni hrvatski turistički radnici, danas je počela velika burza turizma, berlinski ITB s gotovo 6.000 izlagača iz 170 zemalja. Jedna od tema su cijene, ali ne samo u Hrvatskoj. Cijeli Mediteran je osjetno skuplji nego prije korone. - Ali to neće odvratiti Nijemce od putovanja, to je zadovoljstvo kojeg se oni ne odriču lako, praktički stil života - reći će Fain, koji dodaje da su rezervacije za Hrvatsku trenutačno na lanjskoj razini. Zabrinjava ga jedino što su mnogi dolasci rezervirani preko portala bez ikakvih penala za slučaj otkaza. - Dio ljudi možda na isti način napravi rezervaciju na dva mjesta, pa jednu otkaže. Ali, nadajmo se to neće događati kad je u pitanju Hrvatska - zaključuje Fain.

>>FOTO Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će najpopularnije hrvatske destinacije izgledati za 100 godina. Plitvička jezera su nestvarna>>

Zagreb: Predstavljen nacrt prijedloga Strategije razvoja održivog turizma do 2030. godine
1/14
Ključne riječi

Komentara 7

PR
prajdali100
18:04 04.03.2025.

Uzmimo na primjer cijene ribe i vina na Jadranu.Pa love li zlatne ribice !? Pije li se nektar sa Olimpa ? Prošle godine supruga i ja nismo htjeli otići na more ni jedan dan.Tamo ima ljudi koji nisu pohlepni već gramzivi ! Derite koga god hoćete,mene nećete.Lijepa Slavonija.

NO
Nordik
16:21 04.03.2025.

Tko je zapravo platio ručak ovom stručnjaku?

AN
antonelić
18:47 04.03.2025.

gospodin fain ( na državnoj sisi ) čudi se cijeni ručka ... pa mogao je bojkotirati ručak , preskočiti večeru , pa bi uštedio i na wc-papiru ... i ostala bi mu netto dnevnica !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije