TROJAC UHIĆEN

Hrvat upao u ljubavnu zamku: Nigerijci se pretvarali da su žena i ucjenjivali ga s eksplicitnim fotografijama

Foto: pixabay
1/4
27.09.2024.
u 15:05

Istraga je pokazala kako su osumnjičenici prethodno sudjelovali u brojnim sličnim kibernetičkim kriminalnim aktivnostima, kolektivno i pojedinačno, varajući i iznuđujući brojne žrtve na globalnoj razini, dodaje nigerijska policija.

Nigerijska policija uhitila je troje osumnjičenih za ljubavnu prijevaru nad hrvatskim državljanom, objavili su iz tamošnje policije.
Otkrili su kako su se osumnjičenici upoznali hrvatskog državljana na aplikaciji za upoznavanje, a pritom su se predstavljali kao žena. Nakon inicijalnog upoznavanja - a više njih je vodilo razgovore pod krinkom lažne fotografije - prešli su na komunikaciju preko Instagrama i WhatsAppa. S vremenom, jer prevaranti strpljivo rade, razgovori su doveli do intimne veze. Ili je barem tako prevareni Hrvat mislio.

Tijekom tih razgovora, nagovorili su  ga da im pošalje svoje fotografije na kojima je bez odjeće, preferirajući da se na slici vidi cijelo tijelo, a pogotovo lice. Nakon toga su krenuli u drugi krug: ucjenu. Zaprijetili su da će te fotografije poslati njegovoj obitelji i prijateljima zahtijevali novac u zamjenu za digitalnu šutnju.

Operativci Ureda za suzbijanje kibernetičkog kriminala objavili su i imena uhićenih te pojasnili kako su izuzeli i dokaze: šest iPhonea, po jedan Tecno i Samsung mobitel te automobil Lexus. Istraga je pokazala kako su osumnjičenici prethodno sudjelovali u brojnim sličnim kibernetičkim kriminalnim aktivnostima, kolektivno i pojedinačno, varajući i iznuđujući brojne žrtve na globalnoj razini, dodaje nigerijska policija.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Pogledajte prvi isprintani hotel na svijetu: U sred pustinje niče revolucionarni kompleks, sve pomoću 3D printera

1/8

Komentara 2

MI
mikimouse12
15:31 27.09.2024.

Budalas nije trazio ni Video poziv. Nije mi ga ni najmanje zao.

Avatar Šund_Alpinisti
Šund_Alpinisti
15:42 27.09.2024.

Hahahaha da nije ih Hrvatske postao bi i "legenda"! Ovoliko gluposti ima visoku cijenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije