Priveden na odmorištu

Hrvata uhitili tijekom kontrole autobusa u Njemačkoj, poznanik ga spasio od zatvora

Conflict in Afghanistan - Local forces in Brandenburg agekommen
Foto: Patrick Pleul/DPA/PIXSELL
1/2
20.08.2021.
u 10:31

U policijskoj postaji platio je 2.081 eura, a Hrvatu je dopušteno da nastavi put.

Prošlog vikenda jedan 40-godišnji Hrvat uhićen je tijekom kontrole autobusa na odmorištu “Am Heidenholz” na autocesti A17 u Berggießhübeu (Saska).

Osuđen je na Okružnom sudu Tiergarten u Berlinu ove godine zbog nanošenja tjelesnih ozljeda. Predstojeća zamjenska zatvorska kazna izbjegnuta je zahvaljujući financijskoj podršci poznanika iz Berlina, piše Fenix Magazin.

U policijskoj postaji platio je 2.081 eura, a Hrvatu je dopušteno da nastavi put.

Podsjetimo kako je prošlog vikenda njemačka policija imala posla s još jednim Hrvatom. Zaustavljen je na saveznoj autocesti A 61 na čvoru Nettetal te je utvrđeno kako je Državno odvjetništvo u Nürnbergu i Deggendorfu izdalo deset naloga za uhićenje 28-godišnjaka zbog kršenja Zakona o upravnim prekršajima.

Mladi Hrvat nije imao valjanu vozačku dozvolu, a kada ga je policija zaustavila, imao je i razne narkotike. Izrekli su mu kaznu od 1924 eura ili kaznu zatvora od 60 dana. Hrvat se odlučio na zatvor umjesto plaćanja pozamašnog iznosa. Nakon okončanja policijskih mjera odmah je odveden u zatvor u Geldern.

Video - Austrijanci popisali sva pravila za odmor u Hrvatskoj

Komentara 2

KU
Kuronja20cm
11:52 20.08.2021.

Ako je Hrvat samo zato što ima "hrvatsku putivnicu" ,zašto onda uopće plaćamo nacionalne manjine tj. njihove saborske zastupnike u Hrvatskoj? Sve su to onda Hrvati,ko u Francuskoj što ne postoji kategorija "nac. manjine".

Avatar DIXI
DIXI
11:10 20.08.2021.

Možda bi bilo bolje pisati "hrvatskog državljana", ovako zvuči kao lov na egzotične zvijeri. Uostalom, kod kršenja propisa nacionalnost i državljanstvo nemaju veze, barem u Njemačkoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije