Hrvatska lovi korak s EU, a EU lovi korak s produktivnošću SAD-a i Kine

11.09.2024. u 12:17

Da, nezaposlenost u Hrvatskoj je niska. I da, to nije samo zahvaljujući iseljavanju radne snage, jer je i podatak o ukupnoj zaposlenosti na rekordno visokim razinama.

Komentara 4

Avatar Grubi
Grubi
10:05 12.09.2024.

Komsije dolaze raditi i kupovati u Hrvatsku, to je najbolji znak.

EJ
ejStef
14:52 11.09.2024.

Nema šanse da se EU približi SAD-u ili Aziji. Ako pogledate što EU radi, to je samo izmišljanje nove birokracije i novih davanja. Na to se svela zelena tranzicija, na to sada svodi i guranje rodne ideologije u biznis... Je, to otvara radna mjesta koja ne postoje nigdje drugdje na svijetu i ne služe ničemu, ali u tome EU prednjači... Mi smo na pri dnu tog i takvog EU-a i stali smo s napredovanjem jer smo se vratili na stare staze porezne presije, jačanja birokracije i javnog sektora. Od kada je Marić otišao, sve se svelo na zaduživanje i nove poreze... Umjesto da gledamo kako se Irska izvukla iz siromaštva, mi pratimo trendove jedne Francuske ili Njemačke, koje se zakapaju u te društvene konflikte, a nemamo niti približe zalihe kapitala i visinu standarda kao oni... Pa pogledajte, PDV nam ima najveći udio u BDP-u u cijeloj EU, dok smo 3. po udjelu poreza u proizvodnji, ispred nas su Švedska i Grčka (Grčka je upala nedavno sa svojom poreznom "reformom"). I onda se netko pita zašto nema investitora, zašto mladi i sposobni odlaze...

OO
Ooooooopići
14:13 11.09.2024.

Hrvatska grabi u propast skupa sa cijelom europom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije