UN

Hrvatska po nezaposlenosti 2. u svijetu, bolje u Grčkoj i Kolumbiji

nezaposleni
Autor
Sonja Hoffman
05.02.2011.
u 18:40

Hrvatska je sa 18,8 posto nezaposlenih zauzela drugo mjesto, a kao problem se navode neuspjele mjere Vlade

Stopa nezaposlenosti od 18,8 posto gurnula je Hrvatsku na sam vrh UN-ove ljestvice zemalja koje su u 2010 muku mučile s ovim problemom. Naime, po broju nezaposlenih našli smo se na drugom mjestu odmah iza Južnoafričke republike. Uzrok ovolikoj stopi nezaposlenosti, navodi Busniess insider, su propale inicijative Vlade, ali i činjenica da je u 2009. godini i lani posao izgubilo čak 141 tisuću Hrvata. U izvješću također stoji da sada Vlada problem nastoji riješiti pokretanjem investicijskih programa.

Inače, prema  UN-ovom izvještaju u 2010. godini je u Svijetu  205 milijuna ljudi bilo bez posla zbog čega je ekonomski razvoj i u ovoj godini nesiguran. Također se navodi da se tržišta rada u Europi, Africi i Južnoj Americi bore za oporavak od velike financijske krize iz 2008. godine, no ističu UN-ovi stručnjaci,  brine činjenica što je nezaposlenost mlađih ljudi  onih do 25 godina na rekordnoj razini od 21 posto.

Među deset najgorih na neslavnoj UN-ovoj ljestvici uz Hrvatsku i  Južnu Afriku su se smjestile Litva, Latvija, Irska, Slovačka, Grčka, Poljska, Kolumbija i Turska.

Komentara 581

MG
mgodek2
20:29 05.02.2011.

U redu ovdje smo samo drugi u svijetu. Ali smo zato prvi u Europi po najmanjem porastu brutto društvenog dohodka. A možda i ovdje zauzmemo prvo mjesto, nije ta Južnoafrička unija tako nedostižna.

OB
-obrisani-
22:03 05.02.2011.

tuđman Franjo je obična luda, bio i osto!

NI
Nicholson
19:53 05.02.2011.

Kosoričini dupelisci, evo vam link pa pročitajte, je na Engleskom je pa pronadjite pomoć; http://www.economywatch.com/in-the-news/10-Most-Jobless-Countries-05-02.htm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije