Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekomjerni turizam

Hrvatska stenje jer 'sve je na prodaju': Gradi se na obali, zaleđe i otoci ostaju mahom neiskorišteni

18.05.2024.
u 17:00

Dubrovnik “prednjači” u prenapučenosti, tako da u sezoni dođe 36 turista na jednog stanovnika. Venecija, Bruges, Rhodos imaju 21 turista po stanovniku, Amsterdam 12 turista po stanovniku itd. Naravno, na to utječe i broj domicilnih stanovnika

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar rubinet
rubinet
17:11 18.05.2024.

Dosta nam je! Previše je previše.

KI
kiselovrhnje
17:54 18.05.2024.

"Dubrovnik “prednjači” u prenapučenosti, tako da u sezoni dođe 36 turista na jednog stanovnika." Kako ovo moze biti normalno i odrzivo za stanovnike Dubrovnika? Dubrovnik je odavno prenapucen u sezoni i vise nije grad za normalan zivot, a ta sezona je svake godine sve duza jer pocinje sve ranije, a zavrsava sve kasnije. Cilj je bio prosiriti ponudu, kako kazu, da bude turista kroz sva godisnja doba, da grad ne ovisi samo o ljetu. Odlicna ideja, ali onda shvatite da se nisu rijesili prometni problemi koji postoje desetljecima, dok se s druge strane zgrcu milijarde. Izgraden je Peljeski most da jos vise turista moze doci, a kad udete u grad pocinju kilometarske kolone. Ako bude i jedan najmanji sudar, citav promet u gradu stane. Nema planiranja, strategije, infrastrukture ni nicega. Samo dizi nove zgrade, trpaj turiste u njih i uzimaj lovu.

PD
plavi-devet
17:23 18.05.2024.

Ma samo se ziđe i ziđe. Seljačine ziđu i ne znaju ništa pemetnije. Užas jedan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije