Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u lekeniku

Hrvatski glumci s djecom obilježili Svjetski dan kazališta u Lekeniku

lekenik glumci kazalište (1)
Foto: Božidar Antolec/PIXSELL
1/4
27.03.2012.
u 21:58

Glumci B. Gregorić Vejzović, G.Navojec, V.Mlikota, B.Svrtan i Ugrina oduševili djecu

Članovi Malog kazališta bajki SOS Dječjeg sela Lekenik i Turistička zajednica Općine Lekenik zajedno sa svojim gostima, prigodnim programom obilježili su u utorak Svjetski dan kazališta.

Recitalima i kratkim igrokazima predstavili su se učenici osnovnih škola Brestje-Sesvete i Lauder- Hugo Kon iz Zagreba, te srednjoškolci 16. zagrebačke gimnazije. Glavni događaj programa bilo je čitanje bajke Mlinarev mačak, autora Rusmira Agačevića. Na veliko oduševljenje djece, bajku su čitali istaknuti hrvatski glumci: Bojana Gregorić Vejzović, Vedran Mlikota, Goran Navojec, Boris Svrtan i Kristijan Ugrina.

U čitanju bajke pomogli su im direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović, pedagog Aleksandar Nađ, ravnateljica OŠ Lauder- Hugo Kon Jasenka Rafaj, likovna umjetnica Neda Mrđan, voditeljica dramske skupine iz OŠ Brestje Ankica Kljajo te autor i bivši voditelj kultnog tv serijala - Nedeljni Zabavnik, Rusmir Agačević. – Nije se moglo na ljepši način obilježit Svjetski dan kazališta od toga da se radost glume i radost poezije na sceni podijeli sa najmlađima, posebno zato što se radi o djeci SOS Dječjeg sela Lekenik.

Mislim da smo imali krasnu kazališnu večer i da smo ispunili jednu lijepu misiju – rekao je glumac Goran Navojec. Na početku programa, Božidar Antolec iz TZO-a Lekenik pročitao je ovogodišnje poruke povodom Svjetskog dana kazališta koje su uputili John Malkovich i Pero Kvrgić, a svoje su poruke potom čitala djeca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije