Hrvatski sabor o zatvaranju 27. pregovaračkog poglavlja o okolišu

sabor
Arhiva VL
10.12.2009.
u 11:06

Hrvatske vode u roku od 12 mjeseci nakon stupanja zakona na snagu obvezat će onečišćivače na ugradnju uređaja za mjerenje količine ispuštenih tehnoloških otpadnih voda.

Hrvatski sabor nastavio je rad raspravom o još jednom zakonu koji je važan za zatvaranje 27. pregovaračkog poglavlja o okolišu.

Zakon koji podupire saborska većina odnosi se na financiranje vodnog gospodarstva i Vlada tvrdi da nije cilj uvođenje novih vodnih naknada i doprinosa nego samo dopuna namjene i načina obračuna postojećih.

Izgradnja regulacijskih i protupoplavnih građevina više se neće plaćati iz proračuna nego iz vodnog doprinosa. Hrvatske vode će u roku od 12 mjeseci od stupanja zakona na snagu obvezati onečišćivače na ugradnju uređaja za mjerenje količine ispuštenih  tehnoloških otpadnih voda.

Za ostvarenje tih ciljeva u idućih 15 godina potrošit će se 53 milijarde kuna, a od toga veći dio iz EU, kazao je državni tajnik regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Zdravko Krmek.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:26 10.12.2009.

53 milijarde? ahahah!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
14:52 10.12.2009.

George Soros ima bolji prijedlog. On kaze da tih 100 milijardi rezervi iz IMF-a jednostavno treba prebaciti u Zeleni fond i iz njega onda treba financirati klima projekte u nerazvijenm zemljama ... kao sto je opce poznato Georg Soros kao i Goore, voli klimu, tu novu religiju stvorenu na uvjeravanju, bez ikakvih konkretnih i znanstvenih dokaza ..... pljuc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije